Türk Telekom Arena'da yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Atik, Süper Lig seviyesinde 2-0'dan dönmenin zorluğuna değinerek, "İlk yarıda 2-0 geri düştük. İkinci yarı reaksiyon göstererek 2-2 beraberliği yakaladık. Daha sonra basit bir gol yedik. Tüm çabalar neticesinde berabere bitirdiğimiz bir mücadele oldu. Sıralamaya göre iki takım için de önemli bir karşılaşmaydı. Bu seviyede, güçlü bir takıma karşı 2-0 geri düşmek, çevirmesi zor bir durum. Bunu yaptıkları için oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Orhan Atik, kadroda yer bulan genç oyuncu Volkan Pala'nın oyuna alınmamasını değerlendirerek, "Volkan'ın sırtına vereceğimiz yükü doğru zamanda tercih etmemiz lazım. Genç sporcunun kazanılması kolay olmuyor. Vereceğimiz yük, onun taşıyabileceği kadar olmalı. Şans verirken de doğru zamanı tercih etmek gerekiyor. Bugün ona şans vermek doğru olmazdı. Onun için tercih etmedim" ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın "5-0 kazanabileceğimiz bir maçtı" sözlerinin sorulması üzerine Atik, "Abdullah hocanın kendi görüşüdür. Meslektaşımın düşüncesine saygı duyuyorum. Oyun farklı şekilde yorumlanabilir. Benim yorumlarım gerçeklikten uzak olmaz. Açıkçası izlediğim oyunda böyle bir şey görmedim" değerlendirmesinde bulundu.

"(Galatasaray'ın kapısını süpür) deseler, süpürürüm"

Orhan Atik, Galatasaray'ın başında ne kadar kalacağının kendisi için önemli olmadığını söyledi.

Bu konuyla ilgili çok şey yazılmasına rağmen, kendisinin süreyi sorun etmediğini anlatan Atik, "Bu konuyla ilgili fazlaca şey geçiyor. Bana '3-5 hafta ya da 3 dakika burada kalacaksın' deseler ne fark eder. Üç dakikalığına burada olabilirim. Benim için bir problem yok. Yönetim bana bu konudaki güvenini belirtti. Buradayım, ta ki onlar burada olmayacağımı söyleyene kadar. Ben, Galatasaray'ın bir neferiyim. Yarın 'Galatasaray'ın kapısını süpür' deseler, beni kapı süpürürken göreceksiniz" açıklamasını yaptı.

Karşılaşmanın esame listesinde adının yazılmamasının bürokratik bir işlem olduğunu aktaran Orhan Atik, "UEFA Elit A Lisansı'na sahibim. Federasyonun bize tanımış olduğu bir süre var. Bu süre içinde takımın başında olabilirim. Ondan sonra bu statüye uygun bir lisansa ihtiyaç var. Pro Lisans için başvurum söz konusu. Kurs açılmadığı için lisansı alamadım. Sadece bürokratik bir durum" diyerek sözlerini tamamladı.

Olcan Adın ise maç sonunda şu ifadeleri kullandı; 

3-3'lük skor için söylenecek fazla bir şey olmadığını ifade eden Olcan Adın, "İlk yarı gerçek kimliğimizi sahaya yansıtamadık ama ikinci yarıda kendimize yakışır şekilde mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Bu sezon işler istediğimiz gibi gitmedi. İnsanları üzdüğümüzün farkındayız. Artık önümüzdeki Gençlerbirliği maçına bakacağız. Türkiye Kupası'nı da kazanmak istiyoruz. Galatasaray büyük bir camia. Her sene şampiyonluğu kazanmak ister. Geçen sene üç kupa alıp çok başarılı bir sezon geçirmiştik. Bunlar da unutulmasın. Taraftarımız bizi desteklemeye devam etsin. Biz onlarla güçlüyüz. Herkese sahip çıksınlar" diye konuştu.