Galatasaray yönetimi, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’yla transferde önemli ve yeni bir kriteri uygulama konusunda fikir birliğine vardı. Artık Galatasaray Kulübü, 30 yaşın üzerindeki futbolculara yatırım yapmayacak. Kısaca transfer dönemlerinde Galatasaray Yönetimi; Artık 30 yaş ve üstündeki futbolculara bonservis bedeli ödemeyecek.

GENÇLERE YÖNELECEKLER

Hürriyet’in haberine göre; Eğer Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ara transfer ya da sezon sonunda ölçüt dışındaki bir oyuncuyu isterse, yönetim o oyuncuyu ‘kiralık’ olarak alacak. 30 yaş ve üzerindekileri kiralama formülüyle kadrosuna katma kararı alan sarı kırmızılılar, futbolcuların Florya’yı ‘son durak’ olarak görmesinin önüne geçmeyi hedefliyor. Yönetim bundan böyle bonservis bedeli yatırımlarını genç futbolculara yapacak. Carole ve Rodriguez modelinde olduğu gibi Galatasaray, 20-28 yaş aralığındaki futbolcuları satın alacak.

YAŞI İLERLEDİKÇE PARASI DÜŞECEK

Mali kriterleri göz önüne alarak G.Saray’ın rahat bir ekonomik yapıya kavuşmasını hedefleyen Dursun Özbek ve yönetimi, futbolcu kontratlarıyla alakalı önemli bir karara daha imza atacak. Sarı kırmızılılar, sözleşme yenilemeleri ve kadrosuna katacağı futbolcuların mukavelelerinde geçmişte ‘hata’ olarak değerlendirilen bir olayı düzeltecek.

BONUS MADDELERİ

Artık Galatasaray’da yaşı ilerledikçe futbolcuların alacağı garanti ücret zamlanmayacak ya da 31-32 yaşın üzerine çıkan oyuncunun parası aynı kalmayacak. Yaşı arttıkça oyuncunun aldığı garanti para düşerken performansına, maç sayısına dayanan bonus maddeleri eklenecek.