Sarı-kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında yarın Kayseri Erciyesspor'la yapacağı maçla sezonu tamamlamaya hazırlanırken, kulüpte son günlerini geçiren Drogba için bu müsabaka aynı zamanda taraftarlarla da vedalaşma olacak.

Kulüp başkanı Ünal Aysal'ın, yıldız oyuncu anlamına gelen "çilek" transferlerinden biri olarak İstanbul'a ayak basan Fildişi Sahilli yıldız, kısa sürede Galatasaray taraftarlarının sevgisini kazandı.

Galatasaray formasını son olarak ligdeki Fenerbahçe derbisinde giyen ve sakatlığı nedeniyle son 7 resmi müsabakada takımdaki yerini alamayan Drogba, Kayseri Erciyesspor maçında da oynayamaması durumunda sarı-kırmızılı taraftarlara buruk bir şekilde veda etmiş olacak.

Sarı-kırmızılı formayla 60 maç, 20 gol 

Geride kalan sezonun ara transfer döneminde, ödeme sorunları nedeniyle sözleşmesini tek taraflı feshettiği Çin kulübü Şangay Shenhua'dan ayrılarak Galatasaray'ın yolunu tutan Didier Drogba, sarı-kırmızılı formayla 60 resmi maça çıktı ve rakip fileleri 20 kez havalandırdı.

İlk sezonunda, yarım devrede Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 13 maça 5 gol, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 4 maça ise 1 gol sığdıran Drogba, Galatasaray'ın 19. lig şampiyonluğuna katkı verip, "Devler Ligi"nde de çeyrek final gördü.

Bu sezona TFF Süper Kupa şampiyonluğuyla başlayan Galatasaray'ın, Fenerbahçe karşısında galip gelmesini sağlayan tek golü uzatma bölümünde atmayı başaran Fildişi Sahilli oyuncu, ligde oynadığı 24 maçta 10 gol, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 10 maçta 1 gol, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde forma giydiği 8 maçta da 2 gol kaydetti. 

Galatasaray formasıyla geçirdiği 1,5 sezon için 10 milyon avro garanti ücret ve 15 bin avro da maç başı ücreti kazanan Drogba, sahaya çıktığı 60 resmi maçına 20 gol sığdırdı.

Sözleşme önerildi ancak sonuç alınamadı

Sezon içinde Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın takımda devam etmesini istediğini açıkladığı ve yeni sözleşme önerileceğini kaydettiği Drogba için sonuç alınamadı.

Sarı-kırmızılı ekibin yeni sözleşme önerisine ilk etapta yanıt vermeyen, ardından yaşadığı sakatlık ve düşen performansı nedeniyle kulübün de ısrar etmekten vazgeçtiği oyuncunun, kariyerine nerede devam edeceği de merak konusu.

Didier Drogba'nın adı, ABD Major Lig'de bazı takımlar ve eski kulübü Chelsea ile anılıyor.

AA