Türk Telekom'un İnteraktif Pazarlama Zirvesi'nde konuk ettiği Hollanda Milli Takımı yıldızları Fenerbahçeli Dirk Kuyt ve Galatasaraylı Wesley Sneijder, açıklamalarda bulundular.

Galatasaray'a transfer olmadan önce ilk başta milli takımlarından arkadaşı olan Kuyt'ı aradığını ifade eden Sneijder, "İstanbul'daki tabii ki görüşüyoruz. Galatasaray'a transfer olmadan önce de Kuyt'u aradım. Bilgi edindim. Harika bir şehirdeyim. Farklı bir ülkeden insanın yakın bir arkadaşının olması çok güzel" diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon zorlu bir gruba düştüklerini ifade eden Hollandalı futbolcu, "Zor bir gruptayız. Zorlu maçlar oynayacağız. İlk maçımızı kendi sahamızda Real Madrid'e karşı oynayacağız. Bu maçla güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz." dedi.

Öte yandan aynı zamanda Galatasaray'dan hocası olan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile oynayacakları 2014 Dünya Kupası Grup Eleme maçı hakkındaki bir soruya ise Sneijder, "Fatih Terim ile güzel bir ilişkimiz var. Ona karşı oynamak zor olacak. Tabiki bu konuda aramızda bazı şakalar yapıyoruz. Zor bir maç bizi bekliyor" diye cevapladı.

Katılımcılardan birisinin Sneijder'e, "Ben en son Galatasaray, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yendiğinde 14 yaşındaydım. 14 sene geçti Kadıköy'de galibiyet görmedim. Bu sezon kazanacak mıyız?" sorusunu yöneltti. Bu sırada söze atılan Fenerbahçeli Kuyt, araya girerek "Hayır" cevabını verince salonda gülüşmeler yaşandı. Sneijder ise soruya, "Önümüzdeki ilk maçta bunu göreceksiniz!" yanıtını verdi.

Fenerbahçeli Kuyt ise Avrupa Kupaları'ndan men edilmelerinin hayal kırıklığını yaşadıklarını hatırlatarak, "Bazen hayatta her şeyi kontrol edemezsiniz. Maalesef alınan karar gereği Avrupa Kupası dışındayız. Artık bundan sonra lig ve Türkiye Kupası'na kazanmaya odaklanacağız. Takım olarak son iki maçta güzel işler çıkardık. Daha da güzel olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Bir katılımcının "2014 Dünya Kupası grup elemelerinde kendi evinizde Macaristan ile oynayacaksınız. Dünya Kupası'na gidebilmemiz için Hollanda Milli Takımı'nın Macaristan'ı yenmesi gerekiyor. Bizim için bunu yapacak mısınız?" sorusuna Kuyt, "Biz zaten Dünya Kupası'na gitmeyi garantiledik. Ama hiç merak etmeyin. Elimizden geleni yapacağız." dedi.

Skorer