DHA - Serbest konuşma bölümünde divan üyesi Abdullah Tirali, yönetimi eleştiren bazı konuşmalar yaptıktan sonra, özellikle tüzük değişikliği ve mali genel kurul öncesi olası bir seçimde ödenmeyen aidatların olacağını belirtti. Tirali'nin, "Sayın başkan, size başkan mı diyeyim, ağabey mi diyeyim, ben bunu size sormuştum geçmişte. Siz de ağabey deyin demiştiniz. Şimdi soruyorum sayın başkanım, sevgili ağabeyim, siz zaten seçim olsa aday ve rakip çıkmaz diyorsunuz. Gelin seçim yapalım, aday çıkmaz diyorsunuz zaten. Pazar günü mali genel kurul bu şekilde bitmez. 'Ben teamüleri bozmayacağım' deyin, mali genel kurul öncesi. Sizler pazar günü bir şeyler soracaksınız, biz de soracağız" demesi üzeri başkan yardımcısı Ümit Özdemir, Tirali'ye, "Siz kim oluyorsunuz, bizler diyorsunuz" diye çıkıştı. Ümit Özdemir'in bu tepkisine Abdullah Tirali, "Biz Galatasaray'ız, gücümüzü Galatasaray'dan alıyoruz" cevabını verdi ve ortam gerildi.

Salonda az sayıdaki bazı üyeler ve yöneticiler sert cevap verince, Tirali teşekkür ettirilmeden kürsüden indirildi. Abdullah Tirali, "Bir teşekkür edeyim" dese de Divan Başkanı İrfan Aktar, "Teşekkürü ben ederim, inin aşağıya" dedi.

"ASLANTEPE PROBLEM YUMAĞI"

Bu arada projelerden sorumlu yönetici Ümit Özdemir, Ünal Aysal yönetiminin 3 yıldır proje çıkmadığı yönündeki eleştirilere karşı şu konuşmayı yaptı:

"Biz bugüne kadar yönetim olarak hiç malımızı satmadık. Düsturumuz onların turşusunu kurmak değil, değerlendirmek ve gerekirse elden çıkarmak. Aslantepe projesi, 120 dönüm arazi bize 49 yıllık olayına verildi. Ocak'ta tasvip etmediğimiz olaydan sonra, ibra edilmeyen yönetim tarafından çok ağır şartlarda bir anlaşma imzalandı. Aslantepe problem yumağı. Çatı 24 ay içinde yapılmazsa çok ağır bedel ödeniyor. Çatıyı kendimizi yapmak istiyoruz. Gerekli değil. UEFA kurallarına göre her maçı kapalı statta oynayamıyorsunuz. Teknik olarak da tehlike yok, ama zaman içinde gözlemlenmesi gerekir. Dünyada tamamen kapalı stat kalmadı. Statta hala devir yapılmadı ve hala yapılmıyor.

Karşılıklı açılmış bazı davalar var. Yolu yok bu stadın. Böyle bir plan var, ama yaptırmıyorlar. Hastane yolu için aslanlı yola koca bir viyadük yapmak istiyorlar. Riva'da üçüncü köprünün Anadolu yakasından ilk çıkışı arazimize 300 metre uzakta. Değerlendirmesini yaptık. 220 milyon Dolar değer biçtiler. Bize göre 250 milyon Dolar. Ruhsatlar yanmasın diye çalışmalar yapıyoruz. Florya'da 3 parsel var, 80 bin metrekare. Bunun 22 bin metrekaresi bize ait. GSGM'ye ait arsa ile 2034, Milli Emlak'a ait arsa ile 2016'da sözleşme bitiyor. Bu arsayı alarak değerlendirmek düşüncemiz var. Bu konuda çalışmalarımız var. Riva'da 200 milyon Dolar, Mecidiyeköy'de 11 tane, Ada'da ipotekler var. Mecidiyeköy'deki araziye 120 milyon Dolar değer biçiliyor. Kiraya verilse buradan yıllık 4,5 milyon Dolar bekleniyor. Ada ile yetki alırsak, şeffaf bir ihale yapacağız. 'Temizle gel' diyorlar.

2015 Kasım'dan önce bu mümkün değil. İhale şartımız, adı Galatasaray Adası olması. 2.5 milyon Dolar'ın altında bir bedel düşünmüyoruz. Ataşehir Taç Spor Tesisleri var. Bu derneği bünyemize katmak istiyoruz. Yüzme, tenis branşlarının merkezi olacak."