İHA - Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Abdulkadir Duran, 25 Ekim’de Türk Telekom Arena Stadı’nda Lütfi Arıboğan, Bülent Ünver ve Selim Durmaz ile bir araya geldiklerini belirterek, “Diyarbakır’a altyapı spor okulunu açmak için bana yetki verdiler.

Projelerimi de orada açıkladım. Burada Galatasaray’ın ve bizim amacımız, kardeşlik ve barış ortamı oluşması. Spor aracılığıyla kardeşliğin yayılmasına yardımcı olacağız. Spor aracılığıyla gençlerimizi batağa düşmekten kurtaracağız. Sadece futbol ile ilgili olmayacak, çocukların her türlü ihtiyaç ve eğitimi ile ilgileneceğiz. Galatararay, Diyarbakır’daki altyapı spor okulunun şube başkanlığı görevini ben yürüteceğim. Haziran ayına kadar yetiştireceğimiz 6-15 yaş arasındaki çocukları okulumuza kayıt yaptıracağız.

Öğrencilerimiz herhangi bir sakatlık yaşanması durumunda yardım yapabilmek için Galatasaray tarafından 1 yıl sigortalanacak. Sporcu gençlere manyetik kimlik kartı vereceğiz, tam teşekküllü bir takip sistemi oluşturacağız. Haziran ayında elemelerden geçen öğrencileri, Galatasaray Spor Kulübü 3 gün boyunca çalıştıracak, beğenilen gençlerle hemen sözleşme imzalanacak. İleride Messi’ler Ronaldo’lar çıkabilecek” dedi.Öte yandan altyapı okulunun açılması için Drogba ve Muslera’nın Diyarbakır’a gelebileceğini kaydeden Duran, “Yönetime böyle bir teklif verdik. Yönetim de olumlu karşıladı. Okulun açılışı için Drogbo ve Muslera’yı Diyarbakır’da görebiliriz” diye konuştu.