İstanbul Başakşehir'in Brezilyalı futbolcusu Doka Madureira, Sporcope’un sorularını yanıtladı. 

Galatasaray’dan iki yıl önce teklif aldığını ancak transferin bonservis engeline takıldığını söyledi.

Litex Lovech ile iki yıl üst üstü şampiyonluk yaşayan ve Bulgar Ligi’nin en iyi oyuncusu seçilen Doka, bu sayede Başakşehir’e transfer olduğunu söyledi.

Her iki ayağını da kullanabilen 31 yaşındaki oyuncu iki yıl önce Galatasaray’dan teklif aldığını, başkanların görüştüğünü ancak bu transferin bonservis anlaşmazlığı nedeniyle gerçekleşmediğini açıkladı.

Doka, Galatasaray’ın transfer listesindeki Damiao’nun özelliklerini de bu röportaj da anlattı:

-İki sene önce Galatasaray’dan teklif aldığın yazılmıştı. Bu doğru muydu?

Evet Galatasaray’dan transfer teklifi aldım.

-Peki bu transfer neden gerçekleşmedi?

Menajerimin söylediği kadarıyla başkanlar iki sene önce transferim için görüşmüştü ama bonsevis bedeli konusunda anlaşma sağlanamamıştı. Ama geçmiş geçmişte kaldı. Artık önüme bakıyorum, kalbim, yüreğim Başakşehir’de. Bunun çok büyük bir üzüntüsünü yaşamıyorum.

-Galatasaray’ın transfer gündeminde olan Brezilyalı golcü Damiao’yu tanıyor musun?

Damiao’yu yakından tanıyorum ve takip ediyorum. Eğer Internacional’da oynadığı futbolu Galatasaray’da oynarsa onu kimse tutamaz. Inter’de çok iyi bir çıkış yakaladı. Kalitesini gösterdi ve kısa süre içinde Brezilya Milli Takımı’na kadar yükseldi. Doğuştan bir golcü, her yerden, her türlü golü atabilir. Ceza sahası içinde topu aldığı takdirde, büyük oranda golü yapar. Ona topa ceza sahası içinde verince arkanıza yaslanabilirsiniz. Sneijder ve Selçuk gibi yıldızlarla uyum yakalarsa Damiao, Galatasaray’ı uçurur.

-Damiao Galatasaray’ın forvetteki eksikliğini giderebilir mi?

Inter’deki oynadığı futbolu Galatasaray’da tekrar edebilirse Galatasaray’ın değişilmez ismi olur. Galatasaray’ın gol sorununu çözer, takımı sırtlar. Son yıllarda bir düşüş yaşadığı gerçek ama kaliteli bir golcü ve gerekli güven verilirse çok iyi iş yapar. Damiao yerden ve havadan etkili bir golcü, Galatasaray taraftarının da sahada tüm gücünü sahaya koyan Damiao’yu çok seveceğine eminim.