Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Öksüz, "Ryan Donk'un Hollanda basınına 'Galatasaray benimle ilgileniyor" şeklinde yaptığı açıklama kendini bağlar. Bizim böyle bir ilginin varlığı ya da yokluğu konusunda bir bilgimiz yok. Böyle bir şey önümüze gelirse oturur konuşuruz. Bizimle bir yıl daha sözleşmesi var. Galatasaray'ın bir teklifi olursa, oturulur konuşulur" dedi.  

Başkanvekili Öksüz, "Devre arasında Galatasaray'ın Donk'la ilgili bir talebi olmadı; ancak yaz döneminde talip olurlarsa elbette ki görüşürüz" şeklinde konuştu.  

'Galatasaray'ı istemesi normal'

Hasan Hilmi Öksüz, "Hollanda basınına yaptığı, 'Galatasaray'a gitmek isterim şeklindeki açıklamayı yadırgamadım. Buna artık hoşgörüyle bakmamız gerekir. Her futbolcunun bir takım demeçler vermesi, isteklerini ortaya koyması normaldir. Yeter ki kulübümüze zarar vermeyecek tarzda olsun. Şu anda verdiği beyanatın kulübümüze zarar verdiği düşüncesinde değiliz. Takım kaptanımızdır. Özgürce kanaatini söylemiştir. Bizden daha büyük bir kulübe giderken, biz ona engel olmayız. Yeter ki bu süreç bizim kulüp menfaatlerimiz doğrultusunda olsun. Ciddi bir teklif gelirse, bunu değerlendirip onu gönderebiliriz. Bundan bir behis yok" ifadelerini kullandı.  

Hollandalı futbolcunun Türk Milli Takımı'nda oynama yönündeki isteğiyle ilgili olarak ise "Donk'un Türk Milli Takımı'nda oynaması için, öncelikli olarak Türk vatandaşı olması gerekir. Şu anda koşullar uygun değil" dedi.