Doğru olmadığını ben biliyorum; ama taraftarlar için sormak zorundayım. Geçtiğimiz günlerde, medya tarafından burada mutlu olmadığına ve sezon sonunda sözleşmeni tamamladıktan başka bir yere gitmek istediğine dair bazı spekülatif haberler yapıldı. Burada taraftarlara gerçek bir mesaj vermek ister misin?

Evet, aldığımız sonuçlardan dolayı mutlu değilim. Takımı kazanamayan ve istediği şekilde oynayamayan biri için mutlu olmak kolay değil. Madrid’de 10 kişiye karşı 11 kişiyle oynadık, skor 1-1’di. Ve daha sonra 4-1 kaybettik. Tabii ki mutlu olmadım; ama mutlu olmadığım, gitmek istediğim anlamına gelmez. Ben maçları kazanmak istiyorum. Ben taraftarlarımızın mutlu olmasını istiyorum; çünkü şu anda tribünlerin dolu olmadığını görebiliyorum. Biz bunu değiştirmek zorundayız. Evet, son dönemde en iyi futbolumuzu oynamadığımızı biliyorum; ama bu değişmeli. Buradayım, iyi oynamak istiyorum. Maçları kazanmak istiyorum.  Şu an zor bir dönem. Belki şu an herkes şikâyet ediyor. Ama Didier kazanmaya başlayınca herkes bunları unutacak. Futbol böyle bir şey. Birçok farklı ülkede bulundum; biz şu an birlikte olmak, bir arada kalmak zorundayız. Takım olarak, kulüp olarak bir arada olmalıyız; çünkü bizim tek bir kimliğimiz var: Galatasaray. Bu yüzden birlikte olmalıyız.

Bunu konuşmak için belki henüz erken ama sezon sonunda sözleşmen sona erecek. Hem camia hem de taraftarlar bu konuyu merak ediyor. Gelecek sezonla ilgili bir fikrin var mı?

Gelecek sezonla ilgili konuşmak için henüz çok erken. Öncelikle Ocak’ta hiçbir yere gitmiyorum diyebilirim. Kontratım sona erene kadar buradayım. Eğer kulübüm de isterse ben öncelikle imzaladığım kontrata saygı gösteririm ve sonuna kadar devam etmek isterim. Önümüzde daha altı ay var. Galatasaray’a minnettarım çünkü bana yeniden üst seviyede oynama imkanı sundu. Bu yüzden çok mutluyum. Şu anda zor bir dönemden geçiyor olabiliriz. Ama ben mutluyum.

İngiliz basınında bir haber okudum ve Mourinho oyuncularını motive ederken senden örnek verip ‘’Drogba kadar güçlü olmalısınız’’ diyerek motive ediyormuş. Bununla ilgili ne düşünüyorsun ?

Oyuncular için bu belki daha kolay olabilir çünkü çoğu beni tanıyor. Benim felsefemde asla pes etmemek var. Teşvik edilmeye her zaman karşılık vermeye çalışırım çünkü bu futbolun ve hayatın gerekliliği. Mourinho beni baskılı ortama teşvik ederdi. Eğer futbol oynuyorsanız baskıdan keyif alabilmelisiniz. Futbol sadece tüm maçları 5-0, 6-0, 7-0 kazanmak için oynanmıyor. Bu birkaç kez olabilir. Zaten her hafta olursa sıkıcı hale gelir. Şu anda biz de takım olarak zor bir durumdayız ve ben de takımıma faydalı olmak için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Gol atmak önemli, güzel bir şey ama asist yapmak da çok önemli son üç maçta yaptığım gibi. Her zaman gol atamayabilirim. Bazen gol şansı yaratırsınız ama atamazsınız bu benim için problem değil. Benim için önemli olan takımımın kazanması. Bu benim golümle olmuş, Burak’ın, Umut’un veya başka birisinin golüyle olmuş önemli değil. Önemli olan da bu. Biz hep daha iyi olmak ve hep birlikte daha güçlü olmak için mücadele etmeliyiz.