Star ve NTVSpor.net’ten canlı yayınlanacak Chelsea-Galatasaray maçı öncesi İngiliz gazeteciler, görüşlerini NTV Spor'dan Irmak Kazuk'a aktardı. Drogba için duygusal bir maçın olacağını belirten Carrie Brown ve Dominic Fifield, Chelsea'nin tur atlayacağı görüşünde.
 
Carrie Brown (Bein Sports Muhabiri)
“Drogba'nın Stamford Bridge’e geleceği düşünülürse, maç çok duygusal başlayacak. Çünkü Drogba burada bir kahramandı. Morinho, Galatasaray karşısında beklenin aksine tedbirli değil daha çok hücum ağırlıklı oynayacaktır. Chelsea evinde çok güçlü. Galatasaray karşısında gol atmak için tüm gücüyle oyuna asılacaklardır. Erken gol maçın gidişanı etkileyecektir. Zorlu bir maç bizi bekliyor ancak Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam edeceğini düşünüyorum.”
 
Dominic Fifield (Guardian Muhabiri)
“İstanbul'daki ilk maçta 60 dakika Chlesea çok iyi oynadı. Ancak son yarım saatte Galatasaray oyunu dengeledi. Bu da sarı kırmızılılara çeyrek final için umut verdi. Rövanş maçında da Galatasaray erken gol bulursa Chelsea'yi mağlup edebilir. Galatasaray ilk maçta Chelsea'den çekindi. Ancak Mancini bu defa rövanşta işi en başından sıkı tutacaktır. Ayrıca Chelsea'de kahraman olan Drogba evinde geri dönüyor.”