Fildişi Sahili’nin tarihinin en kritik maçlarından birisi olacak Senegal karşılaşması için milli takım aday kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Sabri Lamouchi’nin belirlediği listede Türkiye’den 5 futbolcu yer aldı.

Senegal ile play off turunda karşılaşan ve sahasında ilk maçı 3-1 kazanan Fildişi Sahili, rövanşta istediği skoru alırsa 2014 Dünya Kupası’na gitmeye hak kazanacak. Galatasaray’ın yıldız golcüsü Didier Drogba hocası tarafından listede yer verilen isimlerden bir tanesi olurken, Trabzonspor’dan da Sol Bamba ve Didier Zokora ile Gençlerbirliği’nden Gosso Gosso ve Çaykur Rize’den Diarrassouba da davet alan isimler arasında yer aldılar.

En büyük şok ise Galatasaray’ın bir diğer Fildişi Sahilli futbolcusu Emmanuel Eboue konusunda yaşandı. Yıllardır ülkesinin milli takımında banko forma giyen ancak son Senegal maçında Lamouchi tarafından kadroya alınmayan 30 yaşındaki oyuncu bir kez daha aday kadroda kendisine yer bulamadı. 16 Kasım’daki dev buluşma Senegal’in cezası nedeniyle Fas’ın Casablanca kentinde oynanacak.  

Skorer