Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile eşleşmesi Britanya’da büyük yankı uyandırdı. Özellikle Didier Drogba’nın eski takımına karşı sahaya çıkacak olması, günlerdir konuşulan ve daha da konuşulacak konulara uygun bir zemin hazırladı. Fildişi Sahilli yıldızın, önemli başarılar yakaladığı takımda eski hocası, arkadaşları ve kendisini bir efsane olarak gören taraftarın karşısına çıkacağı an merakla beklenir oldu.

Independent gazetesi ise Drogba’nın Stamford Bridge çimlerine ayak basacağı zamanı farklı bir açıdan ele aldı. Yaklaşan Noel öncesinde ‘Premier Lig’deki teknik direktörler için en güzel Noel hediyeleri’ başlıklı bir habere imza atan gazete, Chelsea çalıştırıcısı Jose Mourinho için en güzel hediyenin Didier Drogba olduğunu sütunlarına taşıdı.

Galatasaray ile Chelsea’nin eşleşmesinden iki ismin de büyük memnuniyet duyduğu aktarılırken, “Drogba-Mourinho aşkı Fildişilinin kalıcı olarak Chelsea’ye dönmesini gerektiriyor” ifadelerine yer verildi. İki takımın birbirlerine rakip olmalarının, İngiliz ekibi için de önemli bir yararı olabileceğini belirten gazete, bekleneni veremeyen Chelsea forvetlerine de atıfta bulundu: “Belki Drogba, şehirde bulunduğu zaman içerisinde Samuel Eto’o ve Fernando Torres’e nasıl gol atılacağını da hatırlatır.” 16. haftası geride kalan Premier Lig’de Eto’o ve Torres’in yalnızca ikişer golü bulunuyor.