Galatasaray taraftarlarının hala unutamadığı Didier Drogba'nın sarı kırmızılı kulübe dönmek istediği iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, Hürriyet'in Galatasaray'ın muhabiri Ali Naci Küçük, efsane futbolcunun yeniden transferinin mümkün olmadığını açıkladı. Küçük, başkan Dursun Özbek'in, Riva ve Florya arazileri için yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda yetki alamaması durumunda istifa etmesinin söz konusu olmadığını da söyledi.

Galatasaray sezona çok iyi bir başlangıç yapmasına rağmen taraftarların kafalarında hala çok önemli soru işaretleri bulunuyor. Teknik direktör Riekerink ve bazı futbolcuların takımdaki geleceği belirsizliğini koruyor. Bunun yanı sıra, cumartesi günü kulüp tarihinin en önemli Genel Kurul toplantılarından biri yapılacak ve başkan Dursun Özbek'in Riva ve Florya arazileri için istediği yetkiler oylamaya sunulacak...

Hürriyet'in Facebook hesabından canlı yayınlanan #Muhabirinden adlı programda Elif Altındağ'ın ve taraftarların sorularını yanıtlayan Ali Naci Küçük'ün açıklamaları şöyle:

- Sigthorsson' Oynamaya hazır mı?

Sigthorsson Eylül ayı başında İzlanda Milli Takımında sakatlık yaşadı ve sol diz iç menisküsünde bir yırtık oluştu. Ameliyat edildi. Şu ana kadar takımla antrenmana çıkamadı. Ayağında sinir ucunda ağrıları vardı ve bunun da tedavisi önceki gün tamamlandı. Ancak İzlandalı oyuncu ağrı eşiği düşük bir yapıda. Şu anda da oynayacak düzeyde de değil. Bana göre en az 3-4 haftadan önce İzlandalı forma giyemez.

"LINNES VE SABRİ İÇİN KARAR VERİLDİ"

Sağ bek olarak Galatasaray’ın son yıllarda transfer edip de hayal kırıklığı yaşadığı isimlerden biri Martin Linnes. Bu mevkide kimler gelip geçmedi ki. Tarık Çamdal, Veysel Sarı, Salih Dursun… Sağ bekte Riekerink’in kafasında sadece 2 isim var; Sabri Sarıoğlu ve Cavanda. Linnes’in de Ocak ayında başka bir kulübe kiralanacağının bilgisini verebiliriz. Sabri’nin kontratı sezon sonu bitiyor. 1 yıllık sözleşme imzaladı ama sezon sonu futbolu G.Saray’da bırakması adına kontratı yenilenir.

"RIEKERINK BAŞARILI OLDU ÇÜNKÜ..."

Açık ve net konuşursak Riekerink için geçen yıl Galatasaray’ın teknik direktörü olmak rüyalarında dahi göremeyeceği bir görevdi. Ama Riekerink bu mevkinin hakkını fazlası ile çalışarak veriyor. A Takım, U19, U17... Alt yapı için Galatasaray’a getirilen Riekerink, A Takım hocası olsa da bunu unutmadan neredeyse 24 saatin 17-18’ini Florya’da geçiriyor. Galatasaray’da kopma noktasına gelen arkadaşlık ve takımdaşlık olgusunu en üst seviyeye çıkardı. Futbolcularla iletişimi üst düzeyde. Ve bu ortam da başarısının en büyük sırrı. Riekerink Florya’da oturuyor. Hatta oyuncularına tahsis edilen evlere yakın oturmak istedi. Florya’da, Yasin Öztekin başta birçok futbolcunun komşusu olmuş durumda.

"RIEKERINK'İN SÖZLEŞMESİ İÇİN ERKEN, BRUMA İSE..."

Galatasaray’da sportif başarı çok önemli. önümüzdeki sezon, hak kazanırsa Avrupa’da da mücadele edeceği için Riekerink’in sözleşmesi konusunda konuşmak için çok ama çok erken. Sezon sonunu ve G.Saray’ın elde edeceği tabloyu beklemek lazım. Bruma için ise evet, Portekizli yıldız ile Ocak ayında imzalar atılacak. Bruma’nın menajeri Catio Balde, Aralık ayının son haftası için İstanbul biletini aldı. Görüşmeler yapılacak. G.Saray yönetimi Bruma’ya vereceği yıllık ücreti dahi belirledi. Bruma’nın yıllık garanti ücreti 1.2 milyon Euro'dan 2 milyon Euro'ya çıkarılacak. Asıl konuşulacak olan Bruma’nın serbest kalma bedeli olacak.

"DENAYER OCAK'TA GELEMEZ"

Denayer için Galatasaray Kulübü elinden geleni yaptı. Bonservis için Manchester City’ye 500 bin sterlin, Denayer’e 750 bin sterlin teklif verdi. Ancak İngilizler 12 milyon sterlin istedi. Manchester City Denayer Türkiye’de kendini geliştiremeyeceği için bu transfere izin vermedi. Oyuncunun İngiltere Premier Ligde forma giymesini istediğini belirtti. Ancak şu anda Denayer, Sunderland’de mutsuz. Galatasaray, Denayer’in bonservisini İngilizlerden almadığı sürece Manchester City asla bu transfere izin vermez. Kısaca Ocak ayında dönme ihtimali yok.

"SAVUNMA İÇİN HER ŞEY CHEDJOU'YA BAĞLI"

Bu noktada Galatasaray yönetiminin dört gözle beklediği isim Serdar Aziz... Serdar’ın savunmadaki sorunları çözmesi ve üst düzey bir performans sergilemesi bekleniyor. Artık onun da Adanaspor maçında görev alması isteniyor. Ancak hemen belirtelim Galatasaray yönetiminin Ocak ayında bu noktada bazı planları var. Chedjou ile ilgilenen Çin Kulüpleri var. Galatasaray Chedjou’ya Çin’den iyi bir teklif gelirse yollarını ayırmak istiyor. Chedjou operasyonu başarılı tamamlanırsa, Ocak ayında iyi de bir stoper transferi yapılacak

"KİLİT ADAM TOLGA CİĞERCİ"

Bu sorunun nedeni Gençlerbirliği maçında Galatasaray’ın çizdiği görüntü. Konuyu Galatasaray teknik heyeti ve yöneticilerle konuştuk. Ortaya çıkan en temel neden ise Tolga Ciğerci. Tolga, üst düzey performans sergileyen bir oyuncu. Enerjisi ile aynı soyadı gibi Galatasaray’ın ciğeri oldu. Ancak onun Gençlerbirliği maçında vasat futbolu nedeniyle bu tablonun ortaya çıktığı görüşü hakim.

"DROGBA KESİNLİKLE TRANSFER EDİLMEYECEK"

Didier Drogba’nın, Galatasaray’da forma giydiği günleri eminim hiç kimse unutamıyor. Üst düzey bir transfer operasyonu idi. Ancak Drogba artık 38 yaşına geldi. Galatasaray yönetiminin kesin olarak Drogba’yı yeniden transfer etmek gibi bir düşüncesi yok. Kimse böyle bir beklenti içine girmesin.

"RİVA VE FLORYA'DAN 500 MİLYON DOLAR BEKLENİYOR"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, Emlak Konut ile yaptığı protokole göre yaklaşık geliri 500 milyon dolar olacak. Bunu bugün Dursun Özbek de açıkladı. Galatasaray, bugün yılda 120 milyon TL yani 40 milyon dolar para banka faizi ödüyor. Ve Galatasaray’ın 230 milyon dolar banka borcu var ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, artık bu borç yükünün sürdürülemez olduğunu ifade ediyor. Bu yüzden de devlet garantisi altında yer alan Emlak Konut'un sunduğu bu teklifin mutlak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

"ÖZBEK GENEL KURULDAN YETKİ ALAMAZSA DEVAM EDER ANCAK..."

Başkan Dursun Özbek’in, tavrı net. 'Genel Kurul kararına saygılıyım ve sonuç ne olursa olsun Pazar günü görevimin başında olacağım' açıklamasını yaptı. Galatasaray’da Olağan Seçimli Genel Kurul Mayıs 2017’de. Dursun Özbek yetki alamasa dahi 1.5 yıllık görev süresini tamamlayacağını ifade etti. 
Ancak elbette olumsuz bir durum yani yetki verilmemesi halinde Galatasaray yönetimi demoralize olacaktır.

"RİVA VE FLORYA İÇİN AYRI AYRI OYLAMA YAPILMAYACAK"

Genel Kurul hakkında da bilgi verelim. Bazı üyelerin “Riva’ya evet, Florya’ya hayır” yönünde görüşü var. Ancak Emlak Konut ile yapılan anlaşma birbirine bağlı ve bütün bir proje. Yani ikisinin birbirinden ayrılma şansı da yok. Galatasaray yönetimi de bu yüzden Cumartesi günü de, yetki konusunda oylamayı iki arazi için bir bütün olarak tek oylama usulü ile yapacak. Riva ve Florya için ayrı ayrı oylama yapılmayacak