Galatasaraylı futbolcular Didier Drogba ve Emmanuel Eboue, İstanbul 2020 Olimpiyat Oyunları'na destek oldu.

Sarı-kırmızılıların yıldız oyuncuları, Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde düzenlenen Afrika Ulusal Olimpiyat Komiteleri Derneği'nin (ANOCA) genel kuruluna katılan Türk delegasyonuna, oyunlarla ilgili desteklerini ifade etti.

Golcü oyuncu Youwin Drogba, ANOCA Genel Kurul toplantısına katılmak için İstanbul 2020'den deneyimli bir heyetin ülkesine gelmesinden son derece mutlu olduğunu belirterek, "Türkiye, atletlerin ön planda geldiği muhteşem bir spor kültürüne sahip. Umarım İstanbul 2020 üyeleri, bu konudaki derin deneyimlerini Afrikalı organizatörlerle paylaşır. İstanbul'un, 2020 Olimpiyat Oyunları için ideal bir ev sahibi olacağına inanıyorum. İstanbul, atletlerin çok sevdiği sihre sahip" dedi.

Emmanuel Eboue de 2005-2011 yıllarında İngiltere'nin Arsenal takımında oynadığını hatırlatarak, şunları söyledi;


"Londra'nın 2012 Oyunları için gittikçe artan heyecanına tanık oldum. İstanbul da o heyecanı yaşıyor. Sürekli bir yerlerde spor etkinlikleri düzenleniyor, ancak ilham veren bir ortamın sporculara verdiği gücü tahmin bile edemezsiniz. Bu güç, sahada çok daha fazlasını başarmanız için sizi teşvik ediyor. Türk taraftarların tutkusu da eklendiğinde, İstanbul'da atletlerin yaşayacağı deneyimin birinci sınıf olacağını söyleyebilirim."

DHA