Ga­la­ta­sa­ray’da son gün­le­rin en çok me­rak edi­len ko­nu­lar­dan bir ta­ne­si yıl­dız fut­bol­cu Di­der Drog­ba’yla söz­leş­me ye­ni­le­yip ye­ni­len­me­ye­ce­ği. Oyun­cu hak­kın­da ko­nu­şu­lan­lar ise Sa­rı-Kır­mı­zı­lı ta­raf­tar­la­rın ca­nı­nı sı­ka­cak cins­ten. Geç­ti­ği­miz haf­ta için­de Ame­ri­kan kay­nak­la­rı Fil­di­şi­li yıl­dı­zın MLS ta­kım­la­rın­dan Se­att­le So­un­ders ile önü­müz­de­ki se­zon için an­laş­tı­ğı­nı id­di­a et­ti. Sa­rı-Kır­mı­zı­lı­lar’ın ikin­ci baş­ka­nı Öz­kan Ol­cay ise ön­ce­ki gün oyun­cu­nun öz­gür ira­de­siy­le ka­rar ve­re­bi­le­ce­ği­ni söy­le­di. Drog­ba için bu ge­liş­me­ler ya­şa­nır­ken, Fil­di­şi­li yıl­dı­zı çok iyi ta­nı­yan Ga­la­ta­sa­ray’ın es­ki kap­ta­nı Ay­han Ak­man, BU­GÜN’e ko­nuş­tu. 

 ‘Verebileceğini verdi’

Sa­rı-Kır­mı­zı­lı ta­kı­mın Drog­ba ile yol­la­rı­nı ayır­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ten Ak­man, “Hem yaş ola­rak hem de per­for­mans ola­rak ya­vaş ya­vaş düş­tü. Bir bu­çuk se­ne­dir önem­li hiz­met­ler yap­tı. Ta­bi­i ki çok bü­yük bir oyun­cu. Ama Bu­rak ve Umut’un ya­nı­na, genç ama de­ne­yi­mi olan Av­ru­pa’nın iyi gol­cü­le­rin­den bi­ri­nin alın­ma­sı ta­raf­ta­rı­yım. Drog­ba’ya te­şek­kür edi­lip, yol­la­rın ay­rıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum. Bu, Drog­ba’nın kö­tü oyun­cu ol­du­ğu an­la­mı­na gel­mi­yor ama ben­ce Ga­la­ta­sa­ray’da­ki mis­yo­nu bit­ti. Ve­re­bi­le­ce­ği­ni ver­di” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Boş­nak ismin me­na­je­ri açık­la­mış­tı

Sa­rı-Kır­mı­zı­lı yö­ne­ti­min ise Fil­di­şi­li yıl­dız­la söz­leş­me ye­ni­le­mek için ace­le et­me­me­si dik­kat çe­ki­yor. Tek­nik he­ye­tin baş­ka plan­la­rı ol­du­ğu or­ta­ya çık­tı. Tek­nik di­rek­tör Ro­ber­to Man­ci­ni, çok da­ha genç ama ay­nı za­man­da yıl­dız ni­te­li­ği ta­şı­yan bir gol­cü al­ma­yı amaç­lı­yor. Bu gol­cü­nün ise Edin Dze­ko ol­du­ğu öğ­re­nil­di. Man­ci­ni, Manc­hes­ter City’yi ça­lış­tı­rır­ken, Dze­ko’yu Wols­fburg’dan trans­fer et­miş­ti. Boş­nak oyun­cu­nun me­na­je­ri Na­ser Hu­kic, da­ha ön­ce BU­GÜN’e yap­tı­ğı açık­la­ma­da ‘’Man­ci­ni, Dze­ko’yu se­vi­yor ve ta­kı­mın­da is­ti­yor’’ de­miş­ti. Ga­la­ta­sa­ray’ın, Bos­na Her­sek Mil­li Ta­kı­mı’yla Dün­ya Ku­pa­sı’nda mü­ca­de­le ede­cek Dze­ko’yla Dün­ya Ku­pa­sı’ndan ön­ce an­laş­ma ze­mi­ni oluş­tur­ma­ya ça­lış­tı­ğı öğ­re­nil­di.