Fenerbahçe derbisinde tam hazır olmadan olsa da takım arkadaşlarını yalnız bırakmamak için sahada varını yoğunu ortaya koyan Drogba'dan kötü haber geldi. Tecrübeli forvet, sol adduktor adelesinde yaşanan zorlanmadan dolayı Sivasspor mücadelesinde forma giyememişti. İddialara göre Drogba'nın sezonu kapattığı ve Katar'daki daha önce ameliyat olduğu doktora tekrar muayene olmak için gittiği öğrenildi.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yayınlanan sağlık raporunda, Drogba'nın, Spor Toto Süper Lig'deki Sivasspor maçı öncesi son antrenmanda pubis bölgesinde ağrı hissettiği, daha önce bu bölgede fıtık nedeniyle ameliyat edildiği klinikte kontrolden geçeceği bildirildi. 

Galatasaraylı futbolcuyla ilgili açıklama şöyle:

"Drogba'nın 18 Mart 'ta oynanan Chelsea maçı sonrası sol adduktor adele grubunda 2. derece bir zorlanma oluşmuş, oyuncumuz yapılan yoğun tedavinin ardından Fenerbahçe maçında sahadaki yerini almıştır. Drogba karşılaşma sonrası ve takip eden günlerde antrenmanlara katılmış ve söz konusu bölgeyle ilgili bir sorun yaşamamıştır. Ancak oyuncumuz Sivasspor maçı öncesi son antrenmanda pubis bölgesinde, sağ kasığına ve bele vuran tamamen farklı bir ağrı tarif etmiştir. Fransa'da ve İngiltere'de oynadığı dönemde bu bölgeden fıtık nedeniyle iki kere operasyon geçirmiş olan oyuncumuzun, ameliyatı gerçekleştiren klinikte kontrolden geçmesi uygun görülmüştür."