Drogba, ülkesine yaptığı yardımlarla ilgili olarak; "Ana amacımız Fildişi Sahili'nde beş adet hastane inşa etmekti. Öyle tahmin ediyorum ki 1 yıl içinde tamamlanacak. Özel yemekler organize ediyoruz. Kısacası asıl amacımız yardım etmek. Fonumuzu daha çok geliştirmek ve dünyaya daha çok duyurmasını bilinmesini sağlamak için daha çok uğraşıyoruz. Birçok dernekle ortaklığımız var. Umarım daha çok dernek bize gelir ve yardım eder. Benim için en önmli şey çevremdeki insanların mutluluğu ve onların sağlıklı bir şekilde yaşaması." dedi.

Fildişili süperstar, Galatasaray'daki son durumlarıyla ilgili olarak; "Saha içinde ve dışında faklı bir insanım. Sahada tamamen odaklanmış ve sadece kazanmayı düşünen bir insanım. Saha dışındaysa daha rahat, daha sakin bir yapıya sahibim. Hatta bazen sonradan kendimi izlediğimde şaşırtıcı gelebiliyor görüntüm. Ama ben buyum. Geçen sezon buraya geldiğimde 6 ay doğru dürüst çalışmadan gelmiştim. Çin benim için iyi ve farklı bir tecrübeydi ama form düzeyine gelmem için 6 ay gibi bir süreye ihtiyacım vardı." açıklaması yaptı.
 
"BEN KENDİMİ BİRAZ YORGUN AMA İYİ HİSSEDİYORUM"

Drogba, yaşıyla ilgili; "Bunu inkar edemezsiniz. Ben 35 yaşında olduğumu inkar edecek değillim. Eğer 35 yaşında olduğunuzu ve yaşlandığınızı, yavaş yavaş yaşlandığınızı düşünürseniz bu sizi etkiler. Ben kendimi biraz yorgun ama iyi hissediyorum.

Bence dönemde hangi işi yağıyorsanız onu düşünmelisiniz sadece. Şu anda sadece iyi futbol oynamaya, kazanmaya ve taraftarlar için daha iyi skorla almak için çalışıyorum. Zamanı geldiğinde planlar üzerine konuşulur. Şu anda ben takım için bir şeyler yapmayı düşünüyorum." dedi.

"TARİH YAZMASINI SAĞLAYABİLİYORSANIZ..."

Drogba, kariyerinin kalanında kaç gol daha atmayı planladığıyla ilgili gelen soruya; "Benim için golün anlamı kazandığında oluyor. Futbol bir takım oyunudur ve kazanmadığınızda bir şey ifade etmez.

Elbette bir futbolcu için önemli olan takımın zafer kazanması. Eğer attığınız gollerle takımın önemli bir zafer kazanmasını ve tarih yazmasını sağlayabiliyorsanız o çok daha güzel. Avrupa'nın en önemli isimleri ile bir arada olmak benim için mutluluk verici tabii ki." cevabını verdi.
 
"SON 2 SENENİN ŞAMPİYONU OLDUĞUMUZ İÇİN..."

Fatih Terim'in takımdan ayrılarak Roberto Mancini'nin gelmesi konusunu Didier Drogba; "Bence her şey yolunda. Şu anda yeni hocamızın felsefesine adapte olmaya çalışıyoruz. Şu anda sadece daha çok geliştirmek için zamana ihtiyacımız var. Yapılan değişikliklere adapte olmak için de zamana ihtiyacımız var. Kopenhag maçının ilk yarısında takımı Fatih Terim oluşturdu. Hedefler aynı ama durum biraz farklı. Son 2 senenin şampiyonu olduğumuz için herkes bizi yenmek istiyor. Eğer bugüne kadar yaptığımız başarıları korumak istiyorsak elimizden gelenin 2 katını ortaya koymalıyız.
 
Biz hocamız bizi nerede oynatırsa ona uyum sağlayıp ona göre oynamalıyız. Burak ve Umut'un farklı pozisyonlarda oynaması onların bencil olmadığını gösteriyor. Ben de bir forvetim ve bunu anlıyorum. Chelsea'de zaman zaman başka pozisyonlarda oynadım. Önemli olan top geldiğinde doğru yolda olmaktır." şeklinde özetledi.

"FENERBAHÇE MAÇI..."

Drogba, Galatasaray'ın önümüzdeki fikstürüyle ilgili olarak ; "Bu hafta bizim için çok önemli. Kopenhag karşısında iyi bir sonuç alırsak ardından Juventus ile karşılaşacağız. Bizim için güzel bir gün olabilir. Çok iyi hazırlanmalıyız. Ligde yaptığımız hataları yapmamalıyız. Fenerbahçe maçı puanlar almamız gereken bir karşılaşma. 1 ya da 3 puan almalıyız. Puan farkını ya indirip ya da sabit tutmalıyız. Şu anda 6 puan çok değil. Bunu kapatabiliriz.
 
Beckenbauer'e söyleyecek bir şeyim yok. Bir şey söylemeyeceğim. Polemiklere giren bir adam değilim. Kendisi bunu söylediyse sebepleri vardır. Beckenbauer benim çok saygı duyduğum, örnek aldığım biri. O yüzden söyleyecek bir şeyim yok" şeklinde düşüncesini paylaştı.
 
"SEMİH, JOHN TERRY OLABİLİR"

"Ben iki farklı oyuncu olduklarını düşünüyorum Semih çok önemli tecrübeler ediniyor şu anda. Her maçta da daha çok geliştiğini düşünüyorum. Her hafta özellikle Şampiyonlar Ligi'nde daha fazla forma giymesi gerektiğini düşünüyorum. Çok yetenekli bir oyuncu ve kendini geliştirerek John Terry gibi olabilir. Şu anda elinde bir şans var ve bunu değerlendirirse dünyanın en iyilerinden olabilir.

"TERRY 23 YAŞINDA LİDERDİ"

"Chelsea'ye transfer olduğumda Terry 23-24 yaşındaydı. O yaşta soyunma odasının lideriydi. Chelsea'deki hava gerçekten muhteşem. Hepimiz gladyatör gibiydik. Birbirimiz için her şeyi yapardık. 22 ayrı kaptandık. John Terry İngiltere'nin, Lampard İngiltere'nin, Ballack Almanya'nın, Cech, ben... Böyle büyük isimlere sahiptik. Genç oyunculara örnek olmak istiyorduk. Burada da geliştirmemiz gereken mantalite bu. Kazanmalı ve en iyi olmalıyız.Eğer bir takım işyi oynamak ve kazanma istiyorsa her pozisyonda ayrı bir lidere ihttyaç vardır. Lider oyuncular oyunu iyi okur ve takım arkadaşlarına yardımcı olur. Örneğin ben 5-6 yıl öncesine göre daha iyi bir liderim. Çünkü çok daha fazla maça çıktım. Öğrenmeye devam ediyorum."
 
"LİGİ DAHA İLGİ ÇEKİCİ HALE GETİRMEK İSTİYORSANIZ..."

"Bu ligi iyi oyuncularla daha çekici hale getirmek istiyorsanız bu kuralı değiştirmelisiniz. Şu anda listeye sadece 6 yabancı isimi koyuyor ve daha büyük oyuncuları getirmek istiyorsanız bu kuralı değiştirmelisiniz. 6 oyuncu yeterli değil. G.Saray beni ve Sneijder'i, Trabzon Malouda ve Bosingwa'yı transfer etti. Bu oyuncuları alabilmek için kural gözden geçirilmeli. Yabancılar için zor bir durum ama Türkiye Ligi için de öyle. Sadece 6 oyuncu ile oynayabilirsiniz ama oynamayanlar bir süre sonra Şampiyonlar Ligi'nde sahaya çıkacak duruma gelir. Bu kuralın Türk oyuncuları geliştirmek için geldiğini biliyoruz ama ikisini birlikte yapabilmek de mümkün."