Faaliyetlerini Fildişi Sahili’nin batısında sürdüren ITY maden firmasının yüzde 5 hissesini satın alan sarı-kırmızılı oyuncunun şirketine, ülkenin başbakanı ve ekonomi bakanının da katıldığı törende hisse devri gerçekleştirildi.

‘Sen çığır açtın’

Devletin zirvesinden Drogba’ya övgü geldi. Oyuncunun ülkesine yaptığı yatırımın örnek olacağı belirtilirken, üç yıl içinde kazanacağı tahmini para da telaffuz edildi.

Ülkesinde önemli bir yatırıma imza atan Galatasaraylı Didier Drogba’nın girişimi büyük ses getirdi. Fildişi Sahili Başbakanı ile bakanların hazır bulunduğu seremonide, altın madeni hisseleri için yüzde 5’lik bir alımda bulunan yıldız futbolcunun hareketi takdir topladı.

Fildişi Sahili Başbakanı Kablan Duncan, törenin ardından yaptığı konuşmada Drogba’ya hitaben, “Bu gerçekten cesaret gerektiren bir karardı. Umarım bu yatırımlarının karşılığını gelecekte alacaksın. Çünkü toprak yalan söylemez ve onun altı da… 2015 yılında 20 milyar Afrika Frangı (yaklaşık 30 milyon euro) kadar bir kazancın olacak. Bu hareketinle çığır açtın, senden sonra geleceklere de örnek oldun. Umarım ki onlar da senin bu adımlarını takip edecekler” dedi.

 Drogba: ‘Bu daha başlangıç’

Drogba da ülkesindeki ekonomik büyümeye katkı sağlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi: “Ülkeme yatırım yaptığım için sevinç içindeyim. Kalkınmanın sembolü olacak bir işe giriştim. Fildişi Sahili önemli zenginliklere sahip bir ülke. Buna sahip çıkmalı ve korumalıyız. Sorumluluklarımız var ve bunlardan gurur duyuyorum. Bu daha başlangıç, yatırımların gerisi de gelecek.” 

Skorer