Drogba, BBC’ye yaptığı açıklamada, 342 kez formasını giydiği 8 yıl (2004-2012) boyunca 157 kez fileleri havalandırdığı ve son sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdığı Chelsea’ye karşı oynamanın zor olacağını belirterek, “Sevmediğiniz bir yerde 8 yıl kalamazsınız, özellikle de futbolda. Chelsea’yi seviyorum ama şu an Galatasaray için oynuyorum ve onlar için her şeyimi vereceğim” ifadelerini kullandı.

35 yaşındaki Fildişi Sahilli forvet, “Chelsea, Galatasaray’dan iyi bir takım mı” sorusuna, “Evet, 10 kat daha iyi. Zor olacak ancak Juventus da bizden daha iyi bir ekipti. Bu yüzden her şey olabilir. Kazanmak için oynarım. Yüzde 1 bile kazanma şansımız varsa ki olduğuna inanıyorum” dedi.

Bu sezon oynadığı 27 maçta 8 gol kaydeden Drogba, Chelsea’den ayrılmasının ardından gelen tüm teklifleri değerlendirdiğini ve kendisine üst düzey futbol oynama şansı veren Galatasaray’ı tercih ettiğini söyleyerek, “Yalnızca oynamak değil, kazanmak için oynamak isterim. Bu benim kötü bir huyum” diye espri yaptı.

Galatasaray’ın İtalyan çalıştırıcısı Roberto Mancini’nin “büyük bir teknik direktör” olduğunu dile getiren Drogba, eski hocası Jose Mourinho ile Mancini’nin karakter olarak birbirlerinden çok farklı olduğunu ama ikisinin de kazanma alışkalığına sahip teknik adamlar olduğunu belirtti.

Kendisine çok yakın hissettiği Mourinho ile kura sonrası sıkça mesajlaştıklarını ancak 2. tur karşılaşması yaklaştıkça buna son verdiklerini bildiren Drogba, bunun, “Mourinho’nun maça konsantre olduğu” anlamına geldiğini söyledi.

Fildişi Sahilli golcü, Mourinho ile ilişkisi hakkında şunları ifade etti:

“Çok büyük saygı duyuyorum. Eğer önem verdiğiniz ve sizi arkadaşı gibi gören biri varsa, onun ‘özel kişi’, kendinizin de forvet olduğunu unutursunuz. Aramızdaki şey dostluk. O, Chelsea’ye gelmeme yardımcı olan kişi. Bana karşı her zaman adil oldu. Oynamayı hak ediyorsam oynadım, hak etmiyorsam kenarda oturdum. İşte bu yönünden dolayı ona çok büyük saygı duyuyorum.”

Porto’nun başındayken UEFA tarafından 2003 ve 2004 yılında “Avrupa’nın en iyi teknik direktörü” seçilen Mourinho, 2 Haziran 2004 tarihinde 4,2 milyon sterlin karşılığında Chelsea’ye imza atarken basın mensuplarının ücretine ilişkin sorularına, “Küstahlık etmek istemem ama ben Avrupa şampiyonuyum ve bence özel biriyim” yanıtını verdiğinden bu yana “özel kişi” lakabıyla anılıyor.