Geçtiğimiz sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılan ve tekrardan Chelsea'ye dönen Didier Drogba, dün gece İstanbul'daydı. Chelsea formasıyla Soma faciası sonrası, yardım amacıyla düzenlenen üçlü turnuvada Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı mücadele etti. 
Oyuna girdiği iki anda da Kadıköy'de tribünleri dolduran Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftarlar tarafından ıslıklanan, hatta ısınma hareketleri sırasında küfür yiyen Didier Drogba turnuva sonrası 3puan.com'a konuştu. 


İstanbul'u çok sevdiğini ve buradaki halka çok saygı duyduğunu belirten Drogba protestoları ise 'Normal' şeklinde yorumladı. Drogba şunları söyledi:

"İstanbul büyüleyici bir şehir. Burada çok mutlu bir buçuk sene geçirdim. Takrardan burada olmak benim için büyük keyif. Protestolar ise normal Hatırlıyor musunuz geçen sezon Galatasaray ile Arsenal'in Emirates Turnuvası'na katılmıştık. Beni Arsenal taraftarı alkışladı mı? Hayır.. Neden? Çünkü canlarını yakmıştım. Onrala 15 gol attım. Kadıköy'de de alkış mı bekliyordunuz? Bir bakın. Ben Galatasaray'da oynadım. Kupalar kazandım. Fenerbahçe'ye Beşiktaş'a goller attım. Beni neden alkışlasınlar? Rakip taraftarlar kendi canlarını yakan futbolcuları sevmezler. Bunlara gülüp geçmek lazım. Dünyanın her yerinde böyledir.

Galatasaray'a bu sezon başarılar diliyorum. Umarım şampiyon olurlar. 4. yıldızı takarlar. Ben de aralarında olmak isterdim. Ama şartlar ayrılık gerektirdi. Galiba ayrılmam her iki taraf için de daha iyi oldu."