Fildişili yıldız için Galatasaray'ın yüksek maliyeti ve yaşından dolayı teklif yapmadığı iddiaları ortaya atılırken durumun böyle olmadığı belirlendi.

Didier Drogba'nın Galatasaray'a transferinde önemli rol üstlenen FIFA Menajeri Ceylan Çalışkan Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Çin'deki 2 yıllık mukavelesi 45 milyon euroydu. Oradaki sözleşmesini feshetti. Galatasaray'a piyango gibi geldi. Milan ve Juventus istiyordu ama Drogba ikna oldu ve buraya geldi. O dönemde Mourinho da Türkiye'ye gitmesini istedi" dedi.

Çalışkan, "Geldi ve bence Galatasaray'da başarılı oldu. O kadar çok maç oynayacağını beklemiyordum. Sene sonunda kendisi gitti ve Ünal Aysal'a teşekkür etti. 'Her şey için teşekkür ederim. Ben Galatasaray'ı çok seviyorum ama futbol hayatıma Chelsea'de devam edeceğim. Orada Drogba oldum, çocuklarım İngiltere'de okuyor' dedi. Kendisi ayrılmak istedi. Galatasaray, Drogba'ın kalmasını istemişti ve bazı tekliflerde bulundu" açıklamasını yaptı.

36 yaşındaki oyuncunun Türkiye'deki futbol ortamından memnun olmadığını kaydeden menajer, "Açık yüreklilikle söyleyeyim, Türkiye'deki futbol ortamını çok sevmedi. Buradaki futbol ortamı herkesin kabul edeceği bir futbol ortamı değil. Biraz da ortamdan gitti. Drogba gibi adama inanılmaz haberler ve iftiralar yazıldı ve o da 'Burada ne işim var?' dedi" şeklinde konuştu.

Sporx