Fildişili yıldız yeşil çimlere adım attığı ilk günden bu yana 11 numaralı formayı tercih ediyor. Guingamp’ta başlayan, sırasıyla Marsilya, Chelsea, Shenhua’da devam eden kariyeri boyunca 11 numarayı giydi. Fildişi Sahilleri Milli Takımı’nda da 11’den vazgeçmedi.

BU İŞİ FATİH TERİM ÇÖZECEK

Ancak geçen sezonun devre arasında geldiği Galatasaray’da bu rakam doluydu. Albert Riera, bu formayı giydiği için Drogba da bir üst rakamı yani 12’yi seçmişti. Drogba yeni sezon öncesi forma numaraları resmileşmemişken, 11 numarayı giymek istediğini Supertotobet bildirdi. Fatih Terim, bu sıkıntılı işi Riera’yı da kırmadan halletmenin peşinde.

RIERA DA ’11′ MERAKLISI

Hazırlık maçlarında Drogba 12’yi giyse de taraftarın beklentisi, Riera’nın arkadaşına 11 jesti yapması yönünde.

Kariyerinin büyük bölümünü sol açık olarak geçiren ve genelde bu mevkiide forma giyen oyuncuların giydiği 11 numarayı tercih eden İspanyol yıldızın, Drogba’nın isteğine nasıl yaklaşacağı merak konusu. Çünkü Riera da Bordeaux, Espanyol ve Liverpool’da 11’i giydi. 2011 yazında Olympiakos’tan gelirken de 11’i boşta gördü ve Galatasaray kariyerine 11’le başladı.

KIZI İÇİN 12′Yİ SEÇMİŞTİ

Drogba, Galatasaray’a ilk geldiği günlerde verdiği röportajlarda neden 12 numarayı seçtiği sorulduğunda şu cevabı vermişti: “Aslında ben 11 numarayı giyerim. O forma bana uğurlu geliyor. Ancak burada dolu. Kızımın doğduğu ay olan 12’yi seçtim.”

EFSANE 11′LER…

Dünya futbolunda 11 numara ile özdeşleşmiş birçok isim var. Akıllara gelen isimlerden bazıları: Giggs (M.United), Neymar (Barcelona), Romario (Brezilya), Salas (Şili), Rivaldo (Brezilya), Hasan Şaş (G.Saray).

AMK