Aslında geçtiğimiz hafta her şey yoluna girmiş gibiydi. Felipe Melo 3 numarayı alarak 10 numaralı formasını Hollandalı Wesley Sneijder’e bırakmıştı. Profesyonel kariyerinin ilk takımı olan Le Mans’ta 18 numara giydikten sonra sırasıyla Guingamp’ta, Marsilya’da, Chelsea’de ve Sahangai Shenhua’da 11 numarayı sırtına geçiren Fildişili yıldız, milli Grandbetting takımda da aynı numarayla yıllardır mücadele etmişti.

Drogba’nın Galatasaray’a imza attığı 2013 yılı Ocak ayında 11 numaralı Riera olduğu için Fildişili oyuncu kızının doğduğu ay olan 12. ayı temsilen bu numarayı almıştı. Sezon bitmiş ve Drogba’nın 11 numaraya dönüş yapacağı düşünülmüştü. Başkan Ünal Aysal’ın da araya girmesiyle 11 numarayı artık Drogba’nın giyeceği konuşulmuştu.

İzmir’deki Malaga maçı öncesi ise görüntü yine aynıydı. 11 numara yine Riera’da, 12 numara ise Drogba’daydı. Fildişili oyuncunun forma numarası nedeniyle moralinin bir hayli bozuk olduğu gözlenirken ilerleyen maçlarda ve günlerde numara konusunda nasıl bir tablo ile karşılaşacağımız merak konusu.

11 orta 12 gol

Forma krizinin olduğu şu günlerde Malaga maçında ilginç bir enstantene yaşandı. Emre Çolak’ın pasında topla buluşan 11 numaralı Riera’nın ortasını, 12 numaralı Drogba kafayla ağlara gönderdi.

AMK