Galatasaray’a geldiğinde yaşı nedeniyle eleştirilen Didier Drogba, transfer olduğu günden bu yana oynadığı futbolla akıllardaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

Drogba ilerleyen yaşına karşın gol istatistiklerinde de başı çeken isim olmayı başardı. Bu sezon ligde 6, Şampiyonlar Ligi’nde 2 ve Süper Kupa’da 1 olmak üzere toplam 9 gol kaydeden 35 yaşındaki futbolcu takımın gol yollarındaki en etkili ismi oldu. Fildişi Sahili ile Dünya Kupası’na katılma hakkı elde eden, geçtiğimiz günlerde açıklanan Afrika’da yılın futbolcusu adayları arasında yer alan Drogba, forvet hattındaki yaşıtlarına fark attı.

Ibrahimovic ve Shirokov

Avrupa’da, 35 yaşındaki oyuncunun bu sezonki gol rakamlarına, kendi yaşıtı başka bir ismin ulaşamadığı ortaya çıktı. İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Rusya, Ukrayna, Yunanistan ve Portekiz olmak üzere kıtanın en değerli 11 ligindeki araştırmaya göre Drogba’nın tüm 30 yaş üstü oyuncular arasında en çok gol atan ilk

3 isimden bir tanesi olduğu belirlendi

Sadece PSG’den Zlatan İbrahimovic ve Zenitli Shirokov’a geçilen sarı-kırmızılıların yıldızı, Defoe ve Palacio ile birlikte üçüncülük basamağında yer aldı. Drogba değerlendirmeye tabi 30 yaş üstü oyuncular arasında (kaleciler hariç) her mevkide 577 ve forvet olarak da mevkidaşı 102 futbolcuyu gol istatistiklerinde solladı.

Milliyet