Dünya Kupası hazırlıklarını ABD'de sürdüren Fildişi Sahili Milli Takımı'nda, yaklaşan dev turnuva kadar, takımın yıldızı Didier Drogba'nın durumu da en çok konuşulan konuların başında geliyor. Bosna Hersek ile yaptıkları hazırlık maçında takımının tek golünü atan Drogba'nın Galatasaray ile yollarını ayırmasının ardından kariyerinin devamı ile ilgili sohbetlerin milli takım kampında da yapıldığı ortaya çıktı.

Fildişi Sahili Teknik Direktörü Sabri Lamouchi, oyuncunun durumuna müdahil olurken, öğrencisine "Juventus'a git" tavsiyesi verdiği ortaya çıktı. Kendisi de futbolculuk döneminde Parma, Inter ve Genoa gibi Çizme ekiplerinde forma giyen Lamouchi, "Brezilya'daki serüvenimize konsantre olmuş durumdayız. Ancak Drogba'yla İtalya hakkında konuştuk ve ona bazı tavsiyelerde bulundum" dedi.

42 yaşındaki teknik adam şöyle devam etti: "Uzun yıllar İtalya'da top koşturdum. Drogba'ya Juventus'un büyük bir kulüp olduğunu ve her zaman öyle kalacağını anlattım. Son üç yılda kendi liglerini domine ettiklerini ve kısa bir süre içerisinde Avrupa'da da bu başarıları göstermeye başladıklarının altını çizdim. Kadrolarında çok önemli oyuncular var. Didier de Şampiyonlar Ligi'nde bu güce önemli bir katkı sağlayabilir."