TMOK Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar, Beşiktaş maçında hakemi uyararak topun kendisinden kornere çıktığını söyleyip, önemli bir fair play hareketine imza atan Semih Kaya’nın, Avrupa’nın büyük fair play ödülüne aday olduğunu söyledi.

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Arıpınar, “Semih’i en başından bu yana takip ediyoruz. Hiç bir yanlış hareketi olmadı. Biz 2014 Fair play adayları arasına Semih’i koyduk; ama Aralık ayına kadar en ufak bir hatasının olmaması gerekir.

Bugün Avrupa’da oynayan ve çok şöhretli olan bir oyuncumuza böyle bir ödül vermeye karar vermiştik; ama bir özel maçta Avusturyalı bir oyuncunun karnına kafa vurdu; ödül de gitti; kendisi de gitti. Bu ödüle aday gösterilen oyuncuların bundan sonra da en ufak bir yanlış yapmaması gerekir. Semih’i 6 aydan bu yana takip ediyoruz. Ailesi, yapısı, çalışması her şeyi pekiyi bizim için. İyi bir çocuk ve Türkiye’nin de ihtiyacı olan bir pozisyonda oynuyor. Milli Takım’da da çok başarılı olacak” dedi.

MUTLAKA AVRUPA’DAN BİR ÖDÜL ALACAK

Aynı zamanda Avrupa Fair Play 2. Başkanı olan Arıpınar, “Semih’in Avrupa’da hatta dünyada da bu davranışı nedeniyle ödül alma ihtimali var. Budapeşte’deki toplantıda 47 aday geldi. Biz adayları anlatıyoruz. Onlarla ilgili gazete küpürleri, haberleri sunuyoruz. Seçme yapılıyor. Bir büyük ödül var; ikinci ödül şeref diploması, üçüncüsü kutlama mektubudur. Biz Semih’i en büyük ödüle aday göstereceğiz. Bizim tezlerimiz kuvvetli. Bana göre Semih oradan mutlaka ödülle gelecek” diye konuştu.