Dursun Özbek, Alex Telles, Bruma, Burak Yılmaz, Hamza Hamzaoğlu, Bülent Korkmaz ve daha birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte o açıklamalardan öne çıkanlar;

“Terör ülkemizin başının belası. Her sektörü etkilediği gibi bizi de etkiledi. Terör geldi, Umut’un babasını da vurdu. Umut Bulut’un babası Kemal Bulut’a Allah’tan rahmet diliyorum. Vefatın ardından kulüp olarak, herkes Umut’un yanına koştuk. Diğer kulüpler de bize destek verdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe taziyelerini iletti. Kayserispor kulüp ve takım olarak geldi. O gün teröre karşı bir duruş sergiledik. Bu tip saldırıları lanetliyorum. Olmaması için dua ediyorum. Aradan çok zaman geçmedi. Derbi maçı öncesinde alınan ihbarlarla maçımız ertelendi. Bize önce seyircisiz oynanacak diye iletildi. Seyircisiz oynama gündeme gelince taraftar da demoralize oldu. Daha sonra ikinci bir ihbarla çakıştı. Bambaşka bir seviyeye geldi ihbar. Fenerbahçe Kulübü ile konuşarak maçın ertelenmesini talep ettik.”

“Derbiyi 28 Nisan’da oynamak istiyoruz”

“Derbi tarihi ile ilgili Pazartesi günü bir toplantı olacak ve tarih tespit edilecek. Derbide benzer şartların oluşması lazım. Yani geçtiğimiz hafta sonunki şartlar neyse onların olması lazım. Belirlenecek olan tarihin şartların benzer şartlarda olması lazım. Fenerbahçe’nin bir deplasman dönüşü bizim de evimizde oynadığımız bir haftanın, yani Trabzonspor maçının ardından oynanmasını istiyor. Yani 28 Nisan 206 günü oynamak istiyoruz. Şartlar belli ve benzer şartlara getirmemiz lazım. Galatasaray’ın deplasman dönüşüne denk getirirseniz şartları değiştirmiş olursunuz. Fenerbahçe ile derbi tarihi konusunda bir görüşmemiz olmadı ancak bizim oynamak istediğimiz gün 28 Nisan 2016 Perşembe günü.”

“Hakan Balta’nın bağlarında zedelenme var. Birkaç haftaya dönebilecek. Sneijder ile mesajla konuşabildik. Adalesinde zedelenme var. O da birkaç haftaya dönebilecek. Tarihi belirlerken benzer şartların olduğu tarihe götürmek gerektiğini düşünüyorum. Derbiye giremeyen taraftarlara her türlü şartları sağlayacağız. Sporcular için de olduğu gibi taraftar için de şartlar değişiyor. Bir taraftarımız derbi dönüşü hayatını kaybetti. Belki maç oynansa bu olmayacaktı”

“UEFA bizi kandırdınız dedi”

“Bazıları mağazacılığın kontrol altında tutulması halinde bunların başımıza gelmeyeceğini söylüyor. Müsaade edilen zararın 3-4 misli bir durum söz konusu. UEFA’nın böyle bir kanaate gelmemesi halinde. UEFA bizim yüzümüze bakarak bizi kandırdınız dedi. Ondan sonraki savunmanın zorluğunu düşünebiliyor musunuz? Ben 2014’teki bahsedilen diyaloğu bilmiyordum.”

“Biz bir İngiliz firmasıyla anlaştık. Çok deneyimli, sportif anlamda önemli işler yapmış bir hukuk şirketiyle bir anlaşma yaptık. Geçmiş dönemde yapılanlar incelenecek. Bu sürecin, endişenin en kısa sürede bitirilmesi lazım. Çok fazla süre vermek niyetinde değilim ancak en az 10 sene süreceğini düşünüyorum. Galatasaray fakirleşirken bazıları zenginleşecek ifadesi durup dururken söylenmedi. Ancak basında öyle bir yankı buldu ki, isim verilmesi istendi. Duygun Yarsuvat da Şubat ayında,”Galatasaray’ın malı deniz, yemeyen domuz” ifadesini kullanmıştı.”

“Galatasaray’da yanlış yönetimin verdiği yanlış kararların getirdiği bir sonuç var. Örnek vermek istiyorum, Galatasaray’ın Çatalca’da bir mağaza deposu var. Kimse nerede olduğunu vermiyor. Aylık 3 milyon kirası var. Biz hemen depoyu gelir gelmez kapattık. Al sana 15 milyonluk ek gelir. O depo kimin bilmiyorum. Ancak şu yapılabilirdi, o depo kullanılacağına mevcut yerler kullanılabilirdi ve 15 milyon çöpe gitmezdi. Biz bu manada camianın beklentisini cevaplamak zorundayız. Aksi takdirde bunlar yıllarca konuşulacak. Bu araştırmanın ne zaman sonuçlanacağı konusunda net bir tarih veremeyiz. Hiçbir yöneticinin de sorumluluğu direkt olarak üstüne almasını da istemiyoruz. Bizim tek isteğimiz bu sürecin mümkün olduğunca kısa sürede sona ermesi.”

“Futbolculara ödenecek limit 65 milyon euro”

“Verilen ceza, bundan sonra UEFA bizi takibi bıraktı anlamına gelmiyor. UEFA sporcularla ilgili yapacağı harcamaların 65  milyon euro geçmemesi gerektiği limitini koyuyor. 2016-2017 sezonunda futbolculara 65 milyon euroluk harcama sınırı getirildi. Oyunculara ve personele yapılan harcamanın 65 milyon euroyu geçmemesi gerekiyor. Şu an futbolculara 95 milyon euro harcama yapıyoruz. Ancak bu sene daha dengeli harcama yapmak istiyoruz ve UEFA’ya yolladığımız bilançoda 67 milyon euroya kadar indirdiğimiz ilettik.”

“Öyle bir şeyle karşı karşıyasınız ki, geçmişten gelen futbolcu kontratları var. Kontrata mecburen uymak zorundasınız. Galatasaray’ın bazı etik değerleri var. Bir kontrata imza atılmışsa onlara uymak zorundadır. Futbolcularla yaptığım konuşmada hiçbir şekilde fedakarlık istemedim. Ancak bu yapılan kontratlar yüksek bedelli kontratlar. Bu kontratların gereğini de sizin yapacağınızdan eminim dedim. Sahada kontrat değerlerinin gereğini yerine getireceklerinden eminim.”

“2015-2016 sezonunun başında UEFA bizim üzerimize geldi. Kaç sene men edilirsin, kaç sene transfer yapamazsın süreci başladı. Bunlar sporcuları demotive ediyor. CAS’a gittiğimizde bunu da söyleyeceğiz. Performansımızın düşük olmasının sebeplerinden biri de bu. Bu ceza bizde ve takımdaki oyuncularda büyük bir yara açmıştır.”

“Şu anda transfer yasağı gibi bir durum söz konusu değil. Öyle bir gündem yok, böyle bir ceza da yok. Herhangi bir transfer yasağı riski de yok. Söz konusu verilen ceza 2012 ile 2015 yılları arasındaki faaliyetlerle ilgilidir. Bu yapılanların tekrarlanması halinde yeniden böyle bir ceza alırız. Başımıza ne geldiyse aynısı gelebilir. Bu yüzden bu ve bundan sonraki yönetimin ders alması gerekmektedir.”

“Mustafa Denizli Burak’ı ikna edemedi”

“Futbolcuyu satalım, şu kadar para gelsin diye bir düşüncemiz yok. Bu futbolcu pahalı, bunu satalım diye düşünmüyoruz. Yeni kaynak yaratmak zorundayız. Her futbolcuya teklif gelebilir. Galatasaray yönetimi de bu teklifleri değerlendirebiliriz. Ancak önümüzdeki dönemde en iyi kadroyu kurmak istiyoruz. Çekirdek kadroyu tutarak onları taze, genç yeteneklerle desteklemek durumundayız. Gençleşmeye gideceğiz. Yaş ortalamamız 30’un üzerinde. Bir taraftan da genç yapıyı da takıma monte etmek durumundayız.”

“Herhangi bir oyuncudan bana gelen ayrılmak istiyorum şeklinde bir talep yok. Herhangi bir kulüpten gelen bir oyuncumuza gelen resmi teklif de yok. Devre arasında Burak Yılmaz’a teklif geldi ve kendisi de kariyeri açısından gitmek istediğini söyledi. Önce Mustafa Denizli’ye danıştık. Fakat kendi arzusu ağır bastı ve transferi gerçekleşti. Burak Yılmaz bizim çok sevdiğimiz, iyi hizmetler vermiş bir futbolcu. Buradan ayrılırken de elbette bir üzüntü oldu. Bu üzüntüyü başka yerlere çekmenin anlamı yok.”

“Burak Yılmaz için bir pazarlık aşamasından geçtik. Futbolcunun bonservisi 8 milyon euro. Bu operasyon yapılırken konuşulan komisyon 1 milyon euro. Trabzonspor’a verilen 1,75 milyon euro. Galatasaray’ın kasasına giren para ise 5 milyon euro oldu. Pazarlıklar çok yönlü oldu. Burada futbolcunun ayrılma istediği de önemli bir faktör. Mustafa Denizli ikna edemedi. 1 gün süre verdi, düşün dedi. Ancak Burak Yılmaz’ı ikna edemedi. Bizim de pazarlık şansımız sınırlı kaldı. Sezon başında West Ham daha yüksek bir rakamla geldi ancak Burak gitmek istemediği için göndermedik.”

“Mustafa Denizli kendisi ayrılmak istedi”

“Mustafa Denizli ile vedamızda bir sıkıntı olmadı. Mustafa Hoca benim çok beğendiğim kariyeri zaferlerle dolu bir hoca. UEFA’dan gelen mektubun ardından herkes demoralize oldu. Mustafa Hoca elinden geleni yapmaya çalıştı ancak oluşan şartlar istediğimiz gibi gitmedi. Mustafa Hoca’nın ayrılma arzusu da buna bağlı olarak kaynaklandı. Telefonla görüşmemizde bırakmasını istemedik. Ancak kendisi çok şartlanmıştı. Yoksa bizim kendisiyle hiçbir sıkıntımız olmadı. Takımı gençleştirme operasyonunu kendisiyle gerçekleştirmek istedik ancak UEFA’dan gelen cezadan dolayı başarılı olamadık.”

“Hamza Hamzaoğlu’nun ayrılmasını 1 yönetici dışında bütün yöneticiler istedi. Karar yönetim kurulundan çıkmıştır. Bu saatten sonra bu kararın neden verildiğini açıklamak ne bana ne Hamza Hoca’ya yarar. Hamza Hoca ile ben başkan yardımcısıyken çalıştım. O o zamanlarda antrenördü. Hamza Hoca ile aramızda yaşananları basın üzerinden tartışma yaratarak birbirimize zarar vermenin anlamı yok. Hamza ile ilgili hiçbir kişisel problemim olamaz. Galatasaray’ın da olamaz. Bugün Hamza Hoca takımdan ayrılsın mı deseler yine evet derdim.”

“Bülent Korkmaz ile anlaşamadık”

“Riekerink’i Şubat sonu Mart başında çağırdık. Kendisi çok kariyerli bir antrenör. Çin’in 5 yıl boyunca, Ajax’ın geçmişte altyapısını hazırlamış. Önümüzdeki dönemlerde futbol yapısını belli bir yere getirmek istiyoruz. Altyapıda deneyimli bir hoca aradık ve Riekerink’i getirme kararı aldık. Bülent Ünder ve Bülent Korkmaz ile görüştük ancak netice alamadık. Sezon sonuna kadar anlaşmak istedik ancak onlar uzun vadeli istediği için anlaşamadık. Daha sonra da sezon sonuna kadar Riekerink ile sezon sonuna kadar devam etme kararı aldık.”

“Guido Albers bizim birlikte çalıştığımız, Sneijder’in menajeri. Zaman zaman görüşüyoruz. Her menajerin fikrini aldığımız gibi Riekerink konusunda da Albers’in fikrini aldık. Riekerink ile altyapının başına geçmesi konusunda sözleşme yaptık. Riekerink’ten sezon sonuna kadar takımın başına geçmesini rica ettik ve sezon sonuna kadar takımı çalıştırıp maçlara çıkacak.”

“Taraftara sesleniyorum”

“Gelecek teknik direktör her kimse Galatasaray’ın kadrolu bir antrenörü onun yanında olacak. Kondisyoner bile bizim kadrolu elemanımız olacak. Teknik direktör ayrılmak istediğinde ekip değil kendisi ayrılacak. Karizmasıyla Galatasaray’ı sırtlayacak bir antrenör ile anlaşacağız. Şu an birkaç antrenör ile görüşüyoruz ancak net bir isim söyleyemem. Yerli ya da yabancı bir ayrım içerisinde değiliz. Takımı sırtlayacak karizmada ve nitelikte olması yeterli.”

“Taraftara sesleniyorum, önümüzdeki yıl daha başarılı bir sezon olacak ve kadroya takviye yapılacak. Gerçeklerden koparak bazı şeyler söylemek yanıltıcı olur. UEFA bize sporcu harcama limiti getirdi. Ayağını bu yorgana göre uzat dedi. Transferleri de ona göre yapmak zorundayız.”

Telles ve Bruma...

“Telles, Bruma ve Dzemaili için kiralık oynadığı kulüplerden henüz bir teklif gelmedi. Eğer onlardan bir teklif gelirse önümüzdeki sezon transfer politikamızı ona göre şekillendireceğiz.”