Galatasaray, devlet alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili fırsatı kaçırmadı. Sarı-kırmızılı takım, vergi ve prim borçları başta olmak üzere bazı borçlarını yapılandırmak için verilen 30 Kasım'da 5 milyon liralık ilk taksidi ödedi ve bu durumdan faydalandı.

Kulübün kasasında tek kuruş olmadığı için bu paranın başkan Dursun Özbek tarafından bizzat ödendiği ve bu operasyonun kanundan faydalanmak için verilen sürenin dolmasına 1-2 saat kala gerçekleştiği öğrenildi.

Galatasaray ile Elazığ arasında oynanan kupa maçı gününde bütün mesaisini bu işe harcayan Özbek'in Galatasaray'ı büyük bir yükten kurtardığı bildirildi. 80 milyon lira civarındaki vergi borcunu yeniden yapılandırma fırsatından faydalanarak 16 takside bölen Galatasaray Kulübü, bu hamleyle faiz yükünden kurtuldu. Eğer bu ödeme yapılmamış olsaydı bu rakam 100 milyon liraya yakın seviyede olacaktı.

Galatasaray'a bu güne kadar yaklaşık 60 milyon lira kasa kolaylığı sağlayan ancak bu yardımlarının gizli kalmasını isteyen Başkan Dursun Özbek'in her gün sabah 9'da kulübe gelip gece yarılarına kadar kaldığını belirten yöneticiler, "Galatasaray'la yatıp kalkıyor. Bütün mesaisini kulübe verdiği yetmezmiş gibi parasını da veriyor. Kişisel olarak imza attığı anlaşmalarla da büyük bir riskin altına girdi" ifadelerini kullandılar.

Galatasaray'da büyük gelir beklenen Florya ve Riva projeleri henüz hayata geçmediği için kulüp maddi olarak zor bir dönemden geçiyor.