1950 Giresun doğumu Türk iş adamı ve Galatasaray Spor Kulübü üyesidir.

Galatasaray Lisesi ve İTÜ Makine Mühendisliği Fakültesi’nde okudu. Evli ve 2 çocuğu var.

Şu anda herkes kendisini Point Otelleri zincirinin sahibi olarak tanısa da, ticaret hayatına 1973 yılında otomotiv sektörü ile başladı. Küçük yaşta babasını kaybettiği için kardeşi Mehmet Özbek ile doğuştan, yani kendi deyimiyle ‘anadan doğma’ ortak.

Dursun Özbek, hayata ‘sıfır’ noktasından başlayan bir adam.

ESKİ LİSANSLI FUTBOLCU

1973’te kardeşi ile otomotiv yedek parça firması kurdu. O günkü şartlarda tüm Türkiye’yi gezip plasiyerlik (aracılık) yapıyorlardı. Dolayısı ile işi gereği, İzmir’den Kars’a, Edirne’den Van’a kadar, arabayla karış karış gezmiş ve ülke mozaiğini yakından tanımış biri. İş hayatında tüm Türkiye’yi gezmesinin ve insanları yakından tanımış olmasının kendisine avantaj sağladığı fikrinde…

İş hayatında standart ivmesi olan bir başarı çizgisi olduğunu belirten Dursun Özbek, 1988’den sonra turizm sektörüne hem yatırımcı, hem de işletmeci olarak adım attı. İstanbul ve Antalya’da 2’şer bin yataklı otel tesislerine sahip.

Dursun Özbek aynı zamanda lisanslı futbolcu. İTÜ Makine Mühendisliği’nde okurken, İTÜ Spor Kulübü’nde hem üniversite takımında, hem de Amatör 1. Küme’de 4 yıl futbol oynadı. Sonra Bursa Kemalpaşaspor’a transfer oldu. 1 sezon forma giyip sakatlanınca futbolu bıraktı. Ardından İTÜ Spor Kulübü’nde futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı olarak 8 sene görev yaptı.

GALATASARAY BAŞKANI OLDU

Dursun Özbek, 2011 yılında Ünal Aysal’ın yönetim kurulu listesinde yer almış ancak daha sonra kendi isteğiyle çıkmıştı. Dursun Özbek, 2014 yılında ise Duygun Yarsuvat’ın yönetim kurulunda yer aldı. 

Galatasaray Kulübü'nün seçimli genel kurulunda başkanlığa Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan ile beraber adaylığını koydu. Yapılan seçimde Dursun Özbek, Galatasaray'ın 36. başkanı oldu.