Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, gelecek sezon takımın başında olacak teknik direktörle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, sarı-kırmızılı takımın eski teknik direktörü Mircea Lucescu ile görüştüklerini söyledi.

Özbek, yayıncı kuruluş Lig TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Sportif AŞ'de yeni bir yapılanmaya gittiklerini ve kulübün eski başkanlarından Alp Yalman ile Levent Nazifoğlu ve Murat İlbak'ın yönetime gireceğini ifade etti.

Teknik direktör konusunda aceleci davranmadıklarını vurgulayan Dursun Özbek, şunları kaydetti:

"Teknik direktör konusunda geç kalınmış bir durum söz konusu değil. Ön çalışmalarımız var. Acele bir karar yerine Galatasaray'ın geleceğini planlayan, gerek altyapı gerekse A takım için Galatasaray'a en uygun teknik direktörün seçimi için çalışıyoruz. Lucescu, Galatasaray'a büyük hizmetler vermiş birisi. Elbette ki, Lucescu'yu Galatasaray'ın başında görmek isteriz. Bu manada kendisiyle görüşme de yaptık. Lucescu, Galatasaray için çok önemli bir isim. İlk tercihlerimizden biri. Bu konuda bir telefon görüşmesi yaptık. Kendisi de bize bir süre verdi. O süreyi değerlendiriyor. Asıl kararı verecek olan yönetim kurulu."

Dursun Özbek, Galatasaray'ın efsane teknik direktörü, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile ilgili soru üzerine, "Fatih Terim, Galatasaray'ın imparatoru ve efsane teknik direktörü. Şu anda görevde olması ve milli takımı çalıştırması, Galatasaray'ın şanssızlığı. Görevdeki bir antrenörün konuşulmasının etik olduğunu düşünmüyorum. Elbette ki, Fatih hocayı kim istemez. Keşke Galatasaray'ın başında olsaydı. Her Galatasaraylının yüreğini hoplatan bir taleptir. Şu andaki görevi itibarıyla bu konunun üzerine gitmedik. Avrupa Şampiyonası öncesinde çok yanlış olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"3 yıl daha görevimin başındayım"


Seçim konusunda konuşan Özbek, "Camianın önde geleni genel kuruldur, taraftarlardır ve bu kulübe hizmet edenlerdir. Dolayısıyla ben kongreden kaçmam, her zaman hazırımdır. Galatasaray hakkında konuşan "ağır abiler" medyatik olmak istiyor. Galatasaray'da seçim isteniyorsa, bu seçim nasıl yapılacağı tüzükte yazıyor. Galatasaray'ı medya üzerinden tartışmayı yanlış buluyorum, Divan var, genel kurul var. Medya üzerinden konuşan kişilerin hiçbiri Divan Kurulu'na gelmiyor. Basında konuşan herkesle haftada 1 kez konuşuyorum ama bana böyle bir şey söylemiyorlar. Basın üzerinden bana fikir verme, ben sana basın üzerinden cevap vermem. Genel kurul yok, normal süremizde devam edeceğiz. Ben, 3 yıl görevdeyim ve bu plan doğrultusunda devam edeceğim" dedi. 

Başkanlığı bırakmak istemediğini belirten Dursun Özbek, "Genel kurul %70'e yakın bir oyla bizi seçti ve ben o desteği hâlâ arkamda hissediyorum. Galatasaray'ın iyiliği için elinde projesi olan kim varsa gelsin, kapımız açık. Yarın bir toplantı yapacağız, genel kurulda 30’a yakın üye tenkitte bulundu, yarından itibaren kendileriyle görüşeceğim. Benim amacım koltuk değil, öyle bir amacım yok. Galatasaray iyi yönetilmiyor seçime gidelim' demek, genel kurul iradesine aykırıdır. Ayakları yere basan, güçlü projeleri olan aday çıkarsa o zaman seçime sıcak bakarım. Başka türlüsü kulübe zarar verir." dedi.

Florya Alp Yalman'a emanet

Öte yandan Dursun Özbek, Alp Yalman, Levent Nazifoğlu ve Murat İlbak'ın Sportif A.Ş yönetiminde yer alacağını açıkladı.

Futbol Şubesi'nden Alp Yalman'ın sorumlu olacağını belirten Özbek, "Bundan sonra Florya, Alp Yalman’ın kontrolünde olacak. Kardeşim kim? Mehmet Özbek, Galatasaray genel kurul üyesi, Galatasaray'a hizmet etmek isteyen birisi. Dursun Özbek başkansa Mehmet Özbek’in Galatasaray üyeliğinden istifa etmesi lazım fikrini yanlış buluyorum." ifadelerini kullandı. 

Dursun Özbek transfer çalışmaları hakkında bilgi vermezken, "Mehmet Topal ve Rodallega ile ilgili çıkan transfer haberleri için susma hakkımı kullanıyorum. Bruma ve Alex Telles sezon sonu dönüyor" açıklamasını yaptı.