Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Arena'da yapılan yönetim kurulu toplantısından sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Özbek, "Hamza hocanın ayrılmasından sonra oluşan gündemi değerlendirdik. Bir karar toplantısı değildi. Olayların gelişimini, medya ve camiadaki gelişmeleri konuştuk. Çok verimli bir toplantı oldu. Daha önce yönetimde bunu konuşmuştuk. Konuyla ilgili mutabakat vardı. Hamza hocayla ilgili ilişkinin gelişmesi konuşulmadı. Sadece sonrasındaki yansımalar dikkate alındı" diye konuştu.

Yeni teknik adam arayışının fazla sürmeyeceğini belirten Özbek, "Bu toplantıda önce gündemi değerlendirdik, sonra Galatasaray'a hizmet edecek en uygun antrenörün nasıl olması gerektiği konusunda bir görüşme yapıldı. En kısa sürede antrenörü bulup, anlaşıp, göreve başlamasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

"Hiç kimseyle temasımız olmadı"

Başkan Dursun Özbek, Galatasaray'a yakışan en iyi teknik adamı seçeceklerini söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, anlaşmaya yakın oldukları iddia edilen Mustafa Denizli konusunda, "Sayın Mustafa Denizli, Türkiye'nin bir kıymeti. Her takımın isteyeceği bir antrenör ama şu ana kadar hiç kimseyle bir temasımız ve görüşmemiz olmadı. Hamza hoca ile olan ilişkilerimiz bittiğine göre, bundan sonra Galatasaray'a yakışan her antrenörle görüşeceğiz. En iyisini de seçmeye çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Teknik direktör tercihinin yerli mi yabancı mı olacağıyla ilgili soruya Dursun Özbek, "Ligler başladı. Takım formda. Şu anda takımın başında Claudio Taffarel ile Orhan Atik var. Yeni teknik direktör yerli veya yabancı olabilir. Yarından itibaren yapılacak temaslar doğrultusunda gelişmeler netlik kazanacak" şeklinde cevap verdi.