Dursun Özbek, sezon sonunda sonuç ne olursa Igor Tudor ile yollarına devam edeceklerini söyledi.

beIN Sports'a konuşan Özbek, "Bu sezon sonuç ne olursa olsun seneye de Tudor ile devam edeceğiz. Benim en büyük vazifelerimden biri taraftarı mutlu etmek. Bazen nasıl mutlu edebilirim diye gece uykularım kaçıyor." dedi.

İşte Dursun Özbek'in açıklamalarının tamamı;

Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Dün akşam son 16'ya kaldılar. Hepimiz gurur duyduk. Şansları bol olsun. Federasyon bizim federasyonumuz. Dolayısıyla aramızda soğuk rüzgar gibi bir sıkıntımız yok. Profesyonel anlamda çok büyük bütçelerle yönetilen kulüpler var. Galatasaray deyince sadece yönetim kurulu, genel kurul diye düşünmemek lazım. 30 milyondan fazla taraftarı olan bir kulüp. Federasyon ile girdiğimiz diyalog, zaten Türkiye'nin futbol gündeminde olan hakem hataları. Bunları hep dile getirdik. Federasyon bizim rakibimiz değil. 

Galatasaray'ın son 4 maçına baktığımız zaman, 4 maçın neticisini hakem hataları tespit etmiş. Rize maçı öncesina kadar söylüyoruz zaten. Hakem hataları tamir edilemez boyuta geliyor diye söylüyoruz. Federasyonun bunlara cevap vermemesi, en kötü yanı bu. Ben bunları Galatasaray Spor Kulübü olarak söylüyorum. Bu söylediklerimizi dikkate almaları, bizle konuşmaları lazım. 2-3 kez bunu dile getirdim. Cevap yoksa, açıklama yoksa o zaman senaryolar üremeye başlıyor. 

Pazartesi günü stat dolacak. 40 binin üzerinde bekliyoruz. Şu an kombinelerle birlikte 35 bin civarında. 13 hafta kalmışken bugünkü puan farklarıyla konuşmak yanlıştır. Çünkü 2-3 maçta ters yüz olduğunu görmek mümkün. İlk devre gibi değil. Galatasaray, Beşiktaş'ı yenecek...Beşiktaş da Galatasaray da Türkiye'ye mal olmuş bir spor kulübü. Beşiktaş her zaman Türkiye için önemli bir kulüp olmuştur. Beşiktaş'ın performansı iyi ama biz bundan önce de benzer durumları gördük.

Volkan Demirel tepkisi

Bir basketbol maçında Fenerbahçeli iki futbolcu Galatasaray aleyhine tezahürat yaptı. Federasyona yazı yazdık. Yakışmadı bunlar futbolcu, ne düşünüyorsunuz diye. Yazılı başvurduk, cevap yok. Bunlar milli takımda oynayan önemli futbolcular. Böyle bir ortamda bu sözlerin sarf edilmemesi lazım. Bizim futbolcumuz da zamanında bunu yapmıştı ceza almıştı. Bu mektubu gönderdik, 10 gün sonra 2. mektubu gönderdik. Hala cevap alamadık. Burada soruşturulmaya sebep olacak bir konu var. Buna cevap vermemek en kötüsü. Peşi sıra gelen bu olaylar işin kırılma noktasını oluşturuyor. 

Beşiktaş ile çok önemli bir maç oynayacağız. Normalde bu maçın hafta sonu oynanması sonsuz yararlıdır. Federasyonun uygulamaları var burada onlara bakıyorum. Şöyle; Çarşamba Şampiyonlar Ligi maçı oynamışsan genellikle Cumartesi oynuyorsun. UEFA Avrupa Ligi'nde oynuyorsan, maçını Pazar oynuyorsun. Beşiktaş'ın geçen hafta oynadığı maçı Pazar'dı. Fenerbahçe Krasnodar'dan gelip Pazar oynadı. Galatasaray'ın geçen sene maçlarının hepsi döndükten sonra Pazar'dı. Eğer zorlayıcı bir sebep yoksa bu maçın Pazar oynanması gerekirdi. Bu değişikliğin sebebini merak ediyoruz? Bizim Fenerbahçe maçımız tehir edildi. Federasyon bizi çağırdı, orada tartışık gün tespit edildi, oynadık. Biz bir gün dinlenmiş, iki gün dinlenmiş maksadımız bu değil. Ben isterdim ki bir hafta dinlensin. 

4 maçtır hakemler bizi kıyıyor

Hakem hataları yeni mi? Hep oluyor. Bu işin içindeysek kabul etmek durumundayız. Ancak Başakşehir maçıyla başlayan bir gelişme var. Oradaki hakemin kararları uzun süre tartışıldı. Karabük'e gittik. Oradaki olaylar, penaltının verilişi. Buraya geldik, Kayseri maçında verilmeyen golümüz. Rize'deki ofsayt... Bu kadar sorun yüklendiği zaman bizim beklentimiz bir açıklama gelmesi lazım.