Galatasaray’ın çiçeği burnundaki başkanı Dursun Özbek, kısa vadede ulaşmak istediği hedefler için rotayı çizdi. 11 Temmuz’da yapılacak olan Olağanüstü Mali Genel Kurul’da üyelerin karşısına çıkacak olan G.Saray Başkanı, 3 yıllık süreçte sportif başarı dışında sarı kırmızılılara kazandırmak istediği projeleri anlattı.

İşte Galatasaray’ı mali olarak rahatlatacak programlar:

Basketbol ve voleybol Arena’ya

1-Özbek ilk olarak kapalı spor salonu inşa edecek. TT Arena’nın TEM Otobanı’na bakan tarafına konumlanacak olan salon sayesinde basketbol ve voleybol takımları da TT Arena’ya taşınacak.

2-G.Saray’ın geçen yıl startını verdiği otel projesi 16 ay sonra bitecek. Ve Mecidiyeköy’de Galatasaray, Ekim 2016’dan itibaren önemli bir gelir elde etmeyi planladığı tesis, hizmete girecek.

3-Mağazacılık daha verimli, cirosu yüksek hale getirilecek. İstiklal Caddesi’ne ‘flagship’ ana bayii ayarında görkemli bir GS Store mağazası inşa edilecek. Böylelikle başkan Dursun Özbek ‘G.Saray’ın doğduğu yer’ dediği Beyoğlu’ndaki GS Store eksikliğini ortadan kaldıracak.

Kaynak, parayı savurmamak

4-Riva ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Başkan Özbek, Riva’yı gelir getirilecek düzeye çıkarılmasını sağlayacak. Adı sır gibi saklanan 2 firma Galatasaray’ın Riva’daki arazisine talip oldu. Başkan Özbek, önümüzdeki hafta görüşmelerini yapacak.

5-Hasnun Galip’teki Galatasaray binası yıkılıp yeniden inşa edilecek.

Bunların dışında Başkan Özbek’in kafasındaki planlardan biri de spor okullarının bir bölümü Taç Spor Tesisleri’ne taşınıp, tenis şubesi açılması. Ayrıca, Florya Metin Oktay Tesisleri’de yenilenecek.

Dursun Özbek, bu projelerinin finansmanı için ise “G.Saray’ın bu manada bu tip yatırımlar adına finansmanları hazır. G.Saray’ın parasal problemi sadece har vurup harman savurmada… Orada problemimiz var. Ama pozitif işlerle, G.Saray’a fayda üretecek işlerle ilgili finansman sıkıntımız yok” diye konuştu.

HABER: ALİ NACİ KÜÇÜK