Nasıl bir yol izleyeceği en çok merak edilen isimlerden biri de, Başkan Ünal Aysal’ın istifasından sonra başkanlık görevini yürüten Ali Dürüst.

Aysal’ın sunduğu, “Gel aday ol, sana destek vereyim” önerisini kabul etmeyerek, “Bu aşamada seçimi uygun görmem mümkün değil. Listelerin verilmesine bir hafta kala seçim olduğunu öğreniyoruz! İyi niyet maalesef yok” diyen Dürüst’ün, herhangi bir oluşumun içinde yer almadığı ve Adnan Öztürk’e destek vermesinin söz konusu olmadığı belirtildi.


Ünal Aysal’la görüşmesinde, “Ne yazık ki bazı şeyler benim üzerimden speküle ediliyor. İsterseniz istifanızı geri alın, çalışmak istemediğiniz kişiler istifa etsin ve Onwin önümüz açılsın” teklifini sunan Ali Dürüst’ün daha sonra “Bu saatten sonra benim görevim sağlıklı şekilde kulübü seçime taşımak” diye konuştuğu öğrenildi. Aysal’ın “Beraber devam edelim” demesine karşın Dürüst’ün bunu kabul etmediği kaydedildi.

Diğer taraftan Milliyet’te yer alan, “Ada’da gizli buluşma” haberinde yer alan, “Ali Dürüst, Refik Arkan, Celal Gürcan ve Ali Gürsoy, Adnan Öztürk’ü destekleme kararı aldı. Yanına davet ettikleri Mehmet Cibara’ya, Öztürk yönetiminde ikinci başkanlık teklif edildi” bilgileriyle ilgili olarak ise  “Bu doğru. Böyle bir teklif var. Celal Gürcan ve Refik Arkan, Adnan Öztürk’le arası bu aralar pek iyi olmayan Cibara’ya gırgır olsun diye takıldı. Yoksa ciddi değildi. Kongre üyeleri yanlış yansıtmış” değerlendirmesi yapıldı.