Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen  mali genel kurul toplantısında üyelerin eleştirilerine yanıt vermek için kürsüye  gelen kulüp başkanı Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım lehine yaptığı  konuşmalara açıklık getirdi. 

Kendisinin ve Galatasaray'ın şike yapmadığını, açıklamalarının ise  hukukçu kimliğinden kaynaklandığını anlatan Yarsuvat, "Bu kişilerin yargılandığı  mahkeme yanlıştı. Olağanüstü bir mahkemede yargılanmamaları gerekir. Ben  hukukçuyum. Bu bilgimi, inandığım her yerde söyleyebilirim ve söylerim.  Derslerimde de bunu söylüyorum. Bu durumu, 'şikeyi koruyor, şikecileri koruyor'  diye yorumlamamak lazım" diye konuştu. 

"Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki bu kan davasının bitirilmesi  için çalışıyorum" sözleri salonda alkışlarla karşılanan Yarsuvat, "Benim amacım,  seyircimin Kadıköy'de gidip maç seyredebilmesidir. O zaman şartlar eşit olur.  Onun için kalktım gittim Fenerbahçe'nin stadına. Bu küçük farkı sizden  hissetmemenizi bekliyorum. Gözü kapalı, sadece düşman arayan kişiler olmamamız  lazım" şeklinde görüş belirtti. 

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun,  Galatasaray'ın Kasımpaşa maçında şike yaptığı şeklinde sözler kullandığını  öğrendiğinde, "Bir zırva. Saçma Sapan bir şey. 'Cevap verilmez' dedim. Kendi  yayın organımızı kullanarak kısa bir açıklama yayımladım" değerlendirmesinde  bulundu. 

Metin Oktay'a hakaret ettiği iddia edilen Ahmet Çakar'a da cevap veren Yarsuvat, "Ahmet Çakar, Metin Oktay'a hakaret etmiş. Ben o programları seyretmiyorum. Ben o saatte uyuyorum. Gökmen Özdenak bana 'dansöz gibi kıvırıyor' demiş. IQ'um yüksektir. Böyle sözlere, kişilere cevap vermemek gerek" dedi.