Sakatlığıyla ilgili açıklamalar yapan Dzemaili, ''Hazırlık maçında sakatlandım. O sırada İstanbul'a tedavi için geri döndüm. O sırada bir yırtık oluşmuştu. 2-3 hafta içinde dönebilirim diye düşündüm ancak sakatlığım tekrar etti. O benim yaptığım bir hataydı. Bunun bedelini de ödüyorum. Ama en kısa sürede takıma döneceğim. Bir futbolcu her maç oynamak ister. Ben de her maçta oynamak isterim. Fenerbahçe derbisinde oynamak tabii ki isterim. Öncelikle sağlığıma kavuşmam lazım. 12 yıllık kariyerimde böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Bir şey olmaz diye düşündüm, biraz fazla üzerine gittim ve sakatlığım tekrar etti. Önce bunu atlatmak istiyorum" dedi.

"Arnavutça'da Aslan anlamı taşıyor"

Çocuğuna Luan yani Aslan ismini koyacağını belirten İsviçreli futbolcu, "Baba olmak ve şampiyon olmak bir rüya gibi olur benim için. Ben aileye bağlı bir insanım. Umarım her şey yolunda gider. Şampiyonluk da bir artı olur. İkisini aynı anda yaşamak rüya gibi olur. Çocuğumuzun ismini 'Luan' koymak istedim, çünkü Arnavutça'da Aslan anlamı taşıyor. Galatasaray'a da yakın bir isim. Biz bu ismi daha çocuk yokken düşünmüştük ama Galatasaray'a geldikten sonra çok daha fazla anlam kazandı'' şeklinde konuştu.

Başka bir kulüpten teklif almadığını belirten tecrübeli orta saha, ''Önce sahalara dönmek istiyorum. Bu sürede hoca benimle sürekli konuştu, onda bir yakınlık hissettim. Bir takımda 11 oyuncu olmaz, 23 oyuncu olması gerekir. Ben de takıma dönmek istiyorum. Buraya uzun süre kalmak için geldim. Herhangi başka bir takımdan teklif almadım'' dedi.

"Yeni hocamız geldikten sonra..."

Son olarak Süper Lig hakkında da yorum yapan Dzemaili, "Yeni hocamız geldikten sonra devam etmemiz gerekiyor. Çok iyi bir performans gösterdik ama daha iyisini yapabiliriz. Oyun arzumuz, isteğimiz arttı, böyle de devam etmemiz gerekiyor. Futbol İtalya'ya göre biraz daha farklı. Burada biraz daha fiziksel bir savaş veriliyor. Bu ligin seviyesini düşük görenler yanılıyor. Buradaki fiziksel savaşı içindeyken görüyorsunuz" diyerek sözlerini noktaladı.