Sarı-kırmızılı takımda Sabri ve Engin Baytar'la birlikte kadro dışı kalan Emmanuel Eboue, Puma'nın İstanbul'daki Arsenal taraftarlarını buluşturduğu etkinlikte merak edilen tüm konulara açıklık getirdi. Fildişili yıldız, G.Saray'da yaşadığı en çılgın anını şöyle anlattı: "İlk şampiyonluğumuzu kazandığımız zamandı, dans ediyordum ve herkesi eğlendiriyordum. O an Fatih Terim'le dans ettim. Kimsenin inanamadığı bir şeyi yaptım. Çok güzeldi." 

DENGEMİ BOZARLARSA ELBETTE DÜŞERİM!

Türkiye'de en çok maruz kaldığı eleştirilerden biri olan kendisini sık sık yere attığı görüşüne de karşı çıkan tecrübeli oyuncu, "Ben çok uzun süredir futbolcuyum ve yıllardır futbol oynarım. Bu benim oyunum... Kendimi yere atmak için oynamam" derken yere düşüşlerinin sebebinin hızlı bir oyuncu olmasından kaynaklandığını söylüyor. Eboue, "Hızlı bir oyuncuyum, hızlanmışken en ufak bir müdahale bile benim dengemi bozabilir. Eğer dengem bozulursa ve ben oradan kullanacağımız frikiğin bizim için iyi olduğumu düşünürsem elbette bunu gösteririm, kendimi bırakırım. Eğer tek bacağının üzerindeysen ve birisi sana dokunursa dengeni kaybedersin" diyerek fikrini belirtti.

G.SARAY İÇİN DUA EDİYORUM

Kadro dışı kalmayı hiç beklemediğini ve bu durumu anlamakta zorluk çektiğini ifade eden Filidişi Sahilli yıldız, "Galatasaray benim için çok güzel şeyler sağladı ama şu anda kötü bir dönem geçiriyorum. U-21 takımıyla idmana çıkıyorum. Nedenini bilmiyorum ama futbol bu... Bu konuda çok üzgünüm, böyle bir durumda olacağımı hiç düşünmezdim. Sana karşı dürüst olacağım, kalbim çok kırıldı, kalbimi kırdılar. Galatasaray'ı çok severken başıma böyle bir durumun gelmesini anlayamıyorum" şeklinde konuştu. 31 yaşındaki tecrübeli savunmacı ayrıca, "Onlar adına benimle ilgili neyin yanlış olduğunu anlayamıyorum, bana karşı olan bu tavrın nedenini bilmiyorum. Tanrı'ya her zaman dua ederim, takım arkadaşlarım ve Galatasaray için de hala dua ediyorum" diyerek takıma hala bağlı olduğunu ifade etti. 

YABANCI SINIRI BAHANE OLAMAZ

Yeni yabancı sınırı hakkındaki düşüncelerini sorduğumuz Eboue soruyu düşünmeden yanıtladı: "Benim durumumun yabancı sınırıyla ilgisi yok. Hayır, ben G.Saray için 3 yıldır oynuyorum ve Galatasaray'dan önce de kupalar kazanmış birisiyim. Bana saygı gösterilmeliydi çünkü ben küçük bir oyuncu değilim. Gerek Arsenal'de, gerekse milli takımda nice başarılar yakaladım. Bu yüzden neden kadro dışı kaldığımı bilmiyorum, hayat diyelim." 

MUZ OLAYINA ÜZÜLDÜM AMA...

Ülkemizde başına gelen en talihsiz olay olan Beşiktaş maçında kendisine muz gösterilmesiyle ilgili olarak da görüşlerini ilk kez açıklayan Eboue, üzülmesine rağmen bu durumu anlayışla karşıladığını meselenin ırkçılıktan değil rekabetten kaynaklandığını söyledi. Deneyimli futbolcu, "Ben bir futbolcuyum ve kafaca her şeye hazırım. Bana muz ya da başka birşey gösterebililer ama ben maymun olmadığımı biliyorum" dedi.

KARŞILAMAYI UNUTAMAM!

 Türkiye'de başına gelen en güzel şey neydi? 

Fenerbahçe'ye attığım gol de güzeldi ama en güzeli havaalanında karşılanmamdı. Taraftar beni karşılamak için havaalanına gelmişti ve hayatımda böyle bir şeyi ilk kez görmüştüm. Türkiye'den başka yerde herhalde göremem. Çok çok güzeldi. Binlerce insanı bir arada görmek büyük bir motivasyon olmuştu. Galatasaray'da ilk attığım golü de söylemem gerekir, çok mutlu olmuştum.