Galatasaray'ın yabancı sınırlaması nedeniyle kadroda  düşünmediği ve sözleşmesini dondurduğu Fildişi Sahilli futbolcu Emmanuel Eboue,  ayrılmayı düşünmediğini, sarı-kırmızılı takımın başarısı için dua ettiğini  söyledi. 

Kişisel sponsoru PUMA'nın düzenlediği bir tanıtım toplantısına katılan  Eboue, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Fildişi Sahilli oyuncu, sarı-kırmızılı takımın bugün UEFA Şampiyonlar  Ligi'nde Belçika temsilcisi Anderlecht ile karşılaşacağını belirterek, "Kişisel  olarak çok kötü hissediyorum. Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı tabii ki isterdim.  Şampiyonlar Ligi çok büyük bir turnuva ama bu hayatta böyle şeyler olabilir. Ben  her zaman pozitif düşünüyor ve Galatasaray için dua ediyorum. Galatasaray'la daha  1 yıllık sözleşmem var. Bir yıl daha buradayım. Anderlecht'e karşı iyi bir  başlangıç yapmaları için dua ediyorum" diye konuştu. 

İtalyan teknik adama Cesare Prandelli ile konuşamadığını anlatan  Eboue, "Prandelli ile konuşamıyorum. Ben, 21 yaş altı takımıyla çalışmalarımı  sürdürüyorum. Gerisini Allah bilir. Konuşamamam, benim kararım değil. Bana 'bu  takımda olmayacak, burada çalışmayacaksın' dediler. Ben bir yıl daha buradayım ve  elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı. 

"Hedefleri olmayan, küçük bir takıma gitmeyi düşünmüyorum" 

Sezon başında başka kulüplerden teklifler aldığını anlatan deneyimli  sağ bek, "Galatasaray büyük bir takım. Ben hala gencim. Galatasaray'dan ayrılıp  hedefleri olmayan küçük bir takıma gitmeyi düşünmüyorum" dedi. 

Eboue, hakkında sürekli olarak olumsuz yorumlar yapıldığını savunarak,  şöyle devam etti: 

"Ben Galatasaray'da para için bulunmuyorum. Hayatta önce yürürsünüz,  para sonra gelir. Ben para için gelmedim. Önce yürüdüm sonra bunun karşılığını  bekledim. Her zaman da bu düşüncedeyim. İyi bir teklif almadım eğer iyi bir  teklif alsaydım giderdim. Türkiye'den hiçbir teklif almadım. Burada bir yıl daha  kontratım var ve Galatasaray hala benim takımım. Galatasaray'ı sevdiğimi A takıma  dönmek için değil, gerçekten sevdiğim için söylüyorum. Birinci yılımda geldiğimde  taraftarlar bana sahip çıktı. Kulüptekiler de her zaman iyi davrandılar. Her  istediğimi yerine getirdiler. 21 yaş altı takımıyla hala çalışmayı sürdürüyorum.  Bir gün beni arayacaklarını düşünüyorum." 

"Kimse bana niye kadro dışı kaldığımı açıklamadı" 

Kadro dışı kalmasının kendisi için sürpriz olduğunu anlatan Emmanuel  Eboue, "Kimse gelip niye kadro dışı kaldığımı açıklamadı. Ben ikinci takımda  olduğum için söylemiyorum. Ben bu takımı çok seviyorum ve hala çok çalışıyorum.  Hata nerede diyorsanız, bu benim için de sürpriz oldu. Ben herhangi bir sebep  görmüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefini  değerlendiren Eboue, "Bizim ilk amacımız elbette ikinci tura yükselmek olmalı.  Grubumuzda Borussia Dortmund, Arsenal ve Anderlecht var. Biz bu 3 kulübe de saygı  duyuyoruz ama korkmuyoruz. Geçen seneki gibi oynarsak ileriye gidebileceğimizi  düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Eboue, kendisini kişisel olarak tanımayan gazetecilerin hakkında  olumsuz haberler yaptığını savunarak, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Benim nasıl biri olduğumu sadece Allah biliyor. Eğer as takımla  çalışamıyorsam, asla kulüpte biriyle kavga ettiğim için değil. Üç yılda kimseyle  kötü bir şey yaşamadım. Nereye gidersem gideyim herkese saygılıyım. Kimseyle  problem yaşamadım. İşinizi yapabilirsiniz ama asla görmediğiniz şeyleri  yazmamalısınız. Ben kulüpte kimseyle problem yaşamadım. Bu haberler doğru değil,  ben iyi ve temiz bir insanım. Bunlar beni üzüyor. Bunların yazılması hiçbir  şekilde hoşuma gitmiyor."