Galatasaray’da son haftalarda Roberto Mancini tarafından kadroya alınmayan Emmanuel Eboue’ye ülkesinden iyi haber geldi. Fildişi Sahilli futbolcunun, İstanbul’daki Chelsea ve Akhisar maçlarında 90 dakika forma giymesine karşın, İtalyan çalıştırıcı tarafından son Karabük deplasmanında kadroya alınmaması sürpriz olarak nitelendirilmişti. Böylece Eboue ligdeki son 6 maçın 5’inde kadro dışı bırakılmış oldu.

Benzer bir sıkıntıyı milli takımda da yaşayan 30 yaşındaki futbolcu aylardır milli formaya hasret kalmıştı. Fildişi Sahili Milli Takımı Teknik Direktörü Sabri Lamouchi, ülkede yaptığı açıklamada, deneyimli oyuncu için, “Emmanuel Eboue için milli takım kapıları kapanmış değil. Bunu kendisinin de bilmesi gerekir. Galatasaray’daki performansını yakından takip etmeye devam ediyorum” ifadelerini kullanarak oyuncunun Dünya Kupası kadrosunda yer alabileceğinin mesajını verdi.

Lamouchi ayrıca Brezilya’daki organizasyon için daha vakit olduğunu, şu anda iyi görünen isimlerin bu sürede zayıflayıp, kötü görünenlerinse iyi hale gelebileceğini ifade etti. Ancak Dünya Kupası arefesinde performansı yakından izlenen Eboue’nin, sarı-kırmızılı ekipte forma şansı bulamaması durumunda, milli takımda nasıl yer bulabileceği de akıllarda soru işareti bıraktı.