Türkiye Futbol Federasyonu'nun verdiği yabancı sınırlaması kararından sonra Galatasaray'da planlama yeniden yapılandırıldı. 4 yabancıyı tribüne göndermek zorunda kalacak olan sarı-kırmızılılarda, Ünal Aysal'ın bu kadar yabancının tribünde oturmasının mantıklı olmayacağını açıklaması sonrasında sürpriz ayrılıklar olabileceği de kulislerde konuşuluyor.

Sarı-kırmızılılarda gelen bu karardan etkileceği konuşulan isimlerden biri de Emmanuel Eboue. Fildişili oyuncu, 6 yabancının sahada yer alabileceği sistemde Riera ile tribüne gönderilecek isimler arasında yer alacak.

RIREA'YA KULÜP BULUNAMADI!

Muslera, Chedjou, Melo (ya da yabancı), Sneijder ve Drogba'yı kesin olarak 11'de değerlendirmesi beklenen Fatih Terim'in, Riera ya da Eboue'den birini seçmesi gerekecek.

Uzun süredir defansın soluna transfer yapmak için arayışlarda bulunan ve Albert Riera'yı da 3 milyon euroluk ücretinden dolayı gönderme planı yapan G.Saray, İspanyol oyuncuyu isteyen bir takım bulamadı. Bunun üzerine geçtiğimiz sezon başarılı bir görüntü çizen Riera büyük ihtimalle takımda kalacak.

EBOUE'YE ADA'DAN TALİPLER VAR!

Riera'nın takımda kalması sonrasında ise sol bek trasnferinin rafa kalkabileceği konuşulurken, Avrupa'da hala piyasası olan Eboue'nin ise gönderilebileceği ifade edildi. İngiltere Premier Lig'de Arsenal'de yıllarca oynayan ve başarılı bir performans gösteren yaşındaki oyuncu için 'Ada'dan bazı takımların nabız yokladığı öne sürüldü.

Emmanuel Eboue'ye 'ciddi' bir talip Gorabet çıkması durumunda sarı-kırmızılılar defansın sağına bir yerli alternatif daha transfer edecek ve Fatih Terim Sabri Sarıoğlu ve Hamit Altıntop ile birlikte dönüşümlü olarak bu oyuncuya görev verecek.

Sporx