Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı sınırlaması için son kararını vererek geri adım atmaması sonrasında Galatasaray'da gönderilecek yabancı oyuncular konusu da masaya yatırılmaya başlandı. Sarı-kırmızılılarda durumu oldukça kritik olan Johan Elmander'in takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak şu anda bir talibi olmayan Elmander'i göndermek isteyen Galatasaray, oyuncuya 2 trilyon Türk Lirası civarında bir fesih bedeli İlbet ödemek zorunda kalacak.

ELMANDER'İ İSTEYEN KULÜP KALMADI

Ünal Aysal'ın daha karar açıklanmadan 'kırmadan göndermeyi planlıyoruz' açıklamasını yaptığı golcü oyuncu için transfer döneminin başında Kasımpaşa oldukça istekli bir görüntü çizmişti. Ancak 1 aylık dönemde kadrosunu çok önemli forvetlerle güçlendiren mavi-beyazlı kulüp, Elmander transferinden vazgeçmiş görünüyor. 32 yaşındaki oyuncunun bir başka talibi olan Premier Lig ekibi Hull City'de ise forvet için Burnley'nin forveti Charlie Austin ile anlaşmaya çok yakın ve Galatasaray'a yapılacağı konuşulan 500 bin euroluk teklifin yapılması beklenmiyor.

FESİH GELİRSE BEDELİ AĞIR!

Transferlerle gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde daha iddialı bir konuma gelmek isteyen Galatasaray ise yabancı kontenjanını boşaltmak için Elmander'i göndermek istiyor. Yetenekli krampona bir talip çıkmaması durumunda sözleşmesi feshedilebilir. Bu durumda da sarı-kırmızılıar, Elmander'in son sezonu için alacağı ücret olan 1,8 milyon euro üzerinden yaklaşık 2 milyon TL civarında bir fesih bedeli ödeyecek.

Webaslan