Galatasaraylı spor yazarı Levent Tüzemen, sarı-kırmızılı yönetimin transfer politikasını değerlendirirken, golcü transferinde de ''Johan Elmander'' örneği verdi.

Levent Tüzemen, Galatasaray hücum hattının, ''Bana Elmander gibi bir golcü alın'' diye bağırdığını dile getirdi.

İşte Levent Tüzemen'in tespitleri...

Galatasaray'da görünen köy şöyle diyor;

1- İyi bir sağ bek gerekir. Sabri görevini başarıyla yapıyor. Bursa maçında da müthiş etkili oynadı ama bütün bir sezonu ve yoğun maç trafiğini Sabri tek başına taşıyamaz. Üstelik Tarık Çamdal da rekabete girmiyor, yan gelip yatmayı genç yaşına rağmen sürdürüyor.

2- Galatasaray'ın hücum hattı "Bana Elmander gibi bir golcü alın" diye bağırıyor.

Burak hem formsuz hem de aklı karışık gibi görünüyor. Umut teknik becerisi zayıf, iş ahlakı yüksek ama becerileri kısıtlı bir santrfor.

Hamza hoca Burak'ın bölgesinde Podolski'yi de santrfor olarak kullanacağını İnter ve Bursa maçlarında bize gösterdi. Ancak Galatasaray'ın rakip defans ile boğuşacak, sırtı dönük oynayacak top tutarak arkadaşlarının hücumda çoğalmalarını sağlayacak bir golcüye ihtiyacı var. Burak-Umut ikilisinin Galatasaray'ı 3 kulvarda taşıması çok zor.

3- Galatasaray'da Felipe Melo sorununun tatlıya bağlanması ve sarı-kırmızılı takımda kalması iyi oldu. Yokluğunda oynanan hazırlık maçlarında orta sahadaki yaşanan zaafiyet net bir şekilde görüldü. Çünkü Melo, Galatasaray omurgasının bel kemiğidir.