Galatasaray'ın İsveçli oyuncusu Johan Elmander'in eski kulübü Toulouse, CAS tarafından Elmander'in transferinde usulsuzluk yaptığı nedeniyle cezalandırılacak.

32 yaşındaki oyuncunun altyapısından yetiştiği kulüp olan Halmlunds IF, Toulouse'un Bolton'a yaptığı transferden pay almadığı sebebiyle Uluslararası Spor Mahkemesi'ne itirazda bulundu. İddialara göre; Bolton ve Toulouse Elmander transferinde ödenen miktarı düşük gösterdi ve oyuncu için ödenecek olan yetiştirme bedelini azalttı.

Geçtiğimiz günlerde Norveç Ligi ekiplerinden Skeid'in yetiştirdiği oyuncusu Daniel Braaten için Bolton'dan pay alması sonrası cesaretlenen Holmlunds Başkanı Kjell Nilsson konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Evet, bu para bizim için önemli ve Kaçak İddaa mahkemede bizim için doğru olanı savunacağız" ifadelerini kullandı.

Spor Avukatı Thomass Kristensen de Holmlunds'un Bolton'a karşı önemli kozları olduğunu vurgularken, "Elmander'in asıl değerinden daha düşük fiyatlandırıldığına dair çok açık kanıtlar var. Bu da Holmlunds'un çok az gelir elde etmesinin sebebi" diye konuştu.

CAS'ın aynı durumda bulunan Daniel Braaten için Bolton'a verdiği 600 bin euro ödeme cezasından sonra, başarılı bir kariyer geçiren Johan Elmander'in yetiştiği kulüp olan Halmlunds IF'in dava sonucunda karlı çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Webaslan