Galatasaray'ın İsveçli yıldızı Johan Elmander, Lig Radyo'da katıldığı programda sarı-kırmızılı takımda geçirdiği günler, derbide yaşanan olaylar ve geleceği ile ilgili soruları yanıtladı.

İsveçli oyuncu İstanbul'da geçirdiği günleri anlattı ve Galatasaray'da çok mutlu olduğunu söyledi.


"OLDUKÇA MUTLU VE MEMNUNUM"

"2 sene geçirdim burada, umarım daha da uzun geçiririm. Geçen sene özellikle mutlu geçti. Oldukça mutlu ve memnundum. Geçen seneden önce kötü bir Galatasaray vardı. Bu yüzden 2 seneyi de mükemmel olarak değerlendirebilirim. Şampiyon olan bir Galatasaray var."

"Dürüst olmam gerekirse G.Saray'a imza atmadan önce Türkiye hakkında çok da fazla bir fikrim yoktu. Tabii ki Galatasaray'ı, Fenerbahçe'yi, Türk milli takımının yaptıklarını biliyordum. Ama Türk ligi hakkında genel olarak bilgim yoktu. 2 sene geçirdim ve gördüm ki her sene daha da iyiye giden bir lig var. Bizim Avrupa'da aldığımız sonuçlar ortada, Fenerbahçe'nin yaptıkları ortada. Dünyadaki herkesin bu lige saygı duyması gerektiğini düşünüyorum."

"LINDEROTH İLE KONUŞTUM"

"Mutlaka burada bir tecrübe yaşamış insanlarla görüşmek önemli. Bunların başında da Linderoth var. Kendisi ile konuşup fikir alışverişinde bulundum. Takım ile ilgili, Türkiye ile ilgili görüşlerini sordum. Ama son kararı ben verdim."

"Çok farklı pozisyonlarda oynamak önemli avantaj. Forvet oynadığınız zaman forvet, orta saha oynadığınız zaman orta sahadaki biri gibi düşünme yeteneğiniz gelişiyor. Türkiye'de çok farklı sistemlerde oynadım, aynı zamanda milli takımda da. Bir oyuncu olarak böyle oynamak sizi geliştiriyor."

"EN İYİSİ PREMIER LİG"

"Feyenoord'daki yıllarımda gençtim ve çok fazla dorma şansı bulamadım. O yüzden İsveç'e tekrardan kendime inanmak için dönme kararı aldım. Bir adım geriye atmış olabilirim, ama bu adım benim 2 adım ileriye atmamı sağladı. Kariyerim açısında önemli adımlar oldu."

"Her ligin kendine özgü stili var. Ama bence Premier Lig dünyanın en iyisi. Oyun kalitesi, tempo anlamında en iyisi Premier Lig. "

"4-4-2 SİSTEMİ İÇİN DOĞDUM"

"Ben 4-4-2 sistemi için doğdum. Çünkü ben çok çalışan asist seven koşan mücadele etmeyi seven bir oyuncuyum. Tipik bir golcü değilim. O yüzden 4-4-2 diyebilirim. Hala futbolcuyum hoca gözüyle işlere bakmam zor. Sultanbet 4-4-2'nin işe yaradığını 2 senedir gördük. Belki diğer sistemlerin tercih edilmesinin sebebi orta sahada daha çok kapma amaçlı kalabalık tutmak olabilir."

"Kariyerimde çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Çünkü yanımdakiler hep iyi oyunculardı. En iyisi Ibrahimovic'ti. Drogba da tabii ki çok özel bir oyuncu, ama Ibrahimovic'ten çok şey öğrendim. Ibrahimovic teknik kapasitesi çok üst düzey bir oyuncu. Ondan önemli detaylar öğrendim. İyi olan tüm insanlardan bir şey kapmaya çalışıyorum. Mesela Laudrup. Ondan da çok şey öğrendim."

SAKATLIK SONRASI DÖNEM...

"Futbolcu için sakatlıktan dönmek kolay olmuyor. Ayağımdan geçirdiğim sakatlık beni zorladı. Otomatikman geirye gidiyorsunuz ve zamana ihtiyacınız oluyor. İnanılmaz bir forvet hattı var Galatasaray'da da, rekabet var. Ama geçen hafta F.Bahçe maçında forma giyme şansı buldum, umarım Trabzonspor maçında da oynarım. Eski Elmander'in geri döndüğünü herkese gösteririm."

"İlk sebep olarak sakatlığı söyleyebilirm. Diğer taraftan takım içindeki rekabetin etkisi var. İyi performans gösteriyorlar, dönmeniz kolay olmuyor. Taktiğin etkisi de var. Ama son kararı hocamız veriyor. Benim yapmam gereken antrenmanlarda en iyi performansı göstermek. Hocam doğru kararı verecektir."

"YABANCI KURALI ŞU ANDA İYİ"

"Bence şu andaki kurallar gayet iyi. Yabancılar anlamında iyi. Serbest yapmak çok da iyi olmayabilir. Türk futbolu da ileri gitmeyebilir. Ama 6'ya düşürmek de az diye düşünüyorum. Bu durumda Anadolu takımları ile aradaki fark daha da artacak. Büyük takımlar onların iyi oyuncularını alacak ve fark artacak. Bence sınırsız olmamalı, ama 6 da az."

"Çok fazla futbol seyretmiyorum. Selçuk İnan çok kaliteli bir futbolcu. Çok önemli işler yaptı. Gençlerden Semih ve Emre beğendiğim gençlerin başında geliyor. Belki Türk milli takımı şu anda iyi durumda olmayabilir. Ama gelecekte daha iyi yerlerde olacaktır."

"FATİH HOCA BENİ ÇOK GÜLDÜRÜYOR"

"Fatih hocam gerçekten çok iyi bir insan. Beraber güldüğümüz, üzüldüğümüz bir insan. Aynı zamanda çok komik ve beni güldürüyor. Hoca anlamında tartışmaya gerek yok. Takımı 2 sene şampiyon yaptı."

"Umarım daha uzun yıllar futbol oynarım. Bırakınca ne yapacağıma daha karar vermedim,  planlamadım. Eşim ile İsveç'te açtığım bir spa var. Belki onun başına geçerim. Şu anda tamamen odaklandığım iş futbol."

G.SARAY'DA KALMAK İSTİYOR!

"Kontratımda bir yılım daha var. Şu anda başka bir düşüncem yok. Bir sene daha burada olmak istiyorum. Burada çok mutluyum. Kulüp bazında da çok mutluyum, İstanbul'da da çok mutluyum. O yüzden tatilden sonra tekrar buraya dönmek istiyorum."

"BU İŞ ÇIĞRINDAN ÇIKMIŞ"

"Derbiler tabii ki tansiyonu yüksek maçlar. DÜnyanın her yerinde böyle. Ama olmaması gerekiyor. Özellikle 1 kişinin ölmesi bu işin çığrından çıktığını gösteriyor. Ama ne olursa olsun karşı takıma saygı göstermeniz gerekiyor. Ama maçta da atılan maddeler işin çığrından çıkacağını gösterdi. Oyuncular duran toplara giderken bile korkmaya başlıyor. Bu olaylar olmasa güzel olurdu."