Galatasaray’da, 25 Ekim’de yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi Alp Yalman’dan sonra sürpriz şekilde son dakikada adaylığını açıklayan Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, Milliyet’e özel açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılı camianın ileri gelen isimlerinden Yarsuvat’a ilk olarak neden aday olduğunu sordum. Cevabından önce yaptığı hatırlatmaya çok şaşırdım. 77 yaşındaki Yarsuvat’ın hafızasının çok iyi olduğunu belirtmeliyim. Çünkü 7 yıl önce ben Cumhuriyet’te çalışıyorken aramızda geçen bir diyaloğu bana anımsattı. Adaylık konusunda ise “Galatasaraylılar hürriyete önem verirler. Tek bir kişinin seçime girmesi doğru olmazdı” yanıtını verdi.

Yarsuvat’a yönelik eleştirilerden biri de 7-8 saatte liste oluşturmasıydı. Yarsuvat bununla ilgili olarak, “Liste kurarken zorlandığımı kim söylüyor. Vakit kısa olmasına rağmen iyi bir liste oluşturduğumuzu düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Başkan adayı Yarsuvat’a camiada dolaşan, “Emanetçi başkan olacak” iddiasını söylediğimde ise “İsteyen istediğini düşünebilir ve söyler. Beni sevmeyenlerin seçim sloganı bu olacak galiba. Elin ağzı torba değil ki büzesin” diye çıkıştı.

Ardından da bana göre bombayı patlattı... “Genel kurul layık görürse Mayıs 2015’e kadar görev alacağız. Çünkü tüzük bu tarihte yeni bir seçimi işaret ediyor. Biz de Mayıs 2015’te seçime gideceğiz.”

‘Prandelli göreve devam edecek’

Yarsuvat başkanlık görevine seçilmesi halinde Teknik Direktör Prandelli’nin görevine devam edeceğini açıkladı. Bu konuda çok net bir tutum sergileyen Yarsuvat, “Bana göre köprü geçilirken at değiştirmek doğru olmaz. Prandelli’yi neden kovayım ki? Önemli bir sezondayız ve istikrarın öneminin farkındayız. Bu noktada Prandelli’yi göndermek çözüm olmayacağı gibi bununla ilgili herhangi bir B planımız da bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

‘Albayrak’a niye görev vermeyelim’


Duygun Yarsuvat, kulübün ekonomik yapısıyla ilgili olumsuz eleştirileri duyduğunu dile getirdi ve ekledi: Göreve geldiğimizde detaylı inceleme yapma şansımız olacak. Rakamları bir göreyim, bizim de bir yol haritamız olacaktır. Ben Galatasaray Kulübü için kafamı değil zihnimi sürekli yorarım.”

Abdurrahim Albayrak’ı yönetimde olmasıyla ilgili olarak ise Yarsuvat, “Galatasaray’ı seven ve sevilen bir isim. Adeta Galatasaray’la yatıp, kalkıyor. Böyle bir insana neden görev vermeyelim” dedi.

DUYGUN YARSUVAT KİMDİR?




18 Ağustos 1937 yılında İstanbul'da doğan Yarsuvat, Orta öğrenimini İstanbul, Galatasaray Lisesi’nde (1948-1957) tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1961 yılında mezun oldu.

Yarsuvat, çalışmalarını 1967 yılında Amerika’da Columbia Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Hukuk Mastırı; 1978 yılında da İsviçre’de Cenevre Uluslararası Çalışma Örgütü kapsamında sürdürdü.

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Yarsuvat, aynı zamanda Türk Ceza Hukuku Derneği'nin de başkanı.

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığı görevinde de bulunan Duygun Yarsuvat, Aralık 2003'te GSÜ rektörlüğüne aday olmuş ve 2004 yılındaki seçimlerin ardından rektörlüğe seçilmiş ve bu görevini 2008 yılına kadar sürdürmüştü.

Profesör Dr. Duygun Yarsuvat'ın birden fazla bilimsel kitabı, onlarca Türkçe, Fransızca, İngilizce makaleleri bulunuyor.