Kadroda istikrarı sağlayamayan tecrübeli teknik adamın, Bilal Kısa ve Emre Çolak’ı ısrarla göz ardı etmesi taraftarların tepkisini çekti.

Üç kupalı sezonun ardından büyük beklentilerle başladığı sezonda işleri bir türlü rayına oturtamayan Galatasaray’da sular durulmuyor. Sezona istenen başlangıcı yapamayan sarı kırmızılı kulüp, bunun sonucunda geçtiğimiz sezon Prandelli’den devraldığı takımı zirveye taşıyan Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırma kararı almış ve tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli ile anlaşmıştı.

Herkesin beklentisi Denizli’nin takımın performansını artırıp takımı yeniden iddialı bir konuma getirmesiydi ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Galatasaray’ı ligde liderin 5 puan gerisindeyken devralan Mustafa Denizli, takımın bir maçı eksik olan Beşiktaş’ın 14 puan arkasında kalmasına engel olamadı. Şampiyonlar Ligi’nden elenen, ligde şampiyonluk umutlarını büyük ölçüde rafa kaldıran Galatasaray’da taraftarın tek tesellisi Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluk yarışını sonuna kadar taşımaktı. Lazio deplasmanında alınan 3-1’lik mağlubiyet sonunda Avrupa defterini de kapatan sarı kırmızılılar büyük bir hüsrana uğradı.

Denizli kadroda istikrarı getiremedi

Şubat ayında tek hedefi  Ziraat Türkiye Kupası kalan Galatasaray’da taraftarların hedefinde başkan ve yönetim kadar teknik direktör Mustafa Denizli de var. Taraftarların Denizli ile işlerin düzelmesini ve tekrardan zirveye oynayan bir takım izleme umutları boşa çıktı.

Tecrübeli teknik adamın eleştiri aldığı konuların en başında kadrodaki istikrarın bir türlü sağlanamaması geliyor. Mustafa Denizli, takımla geçirdiği devre arası kampı ve Martin Linnes ile Ryan Donk transferlerine rağmen hala ilk 11’ini bulamadı. Arayış sürecinde birçok futbolcu değişik mevkilerde denense de Bilal Kısa ve Emre Çolak’ın neredeyse hiç şans bulamaması camiadan tepki gördü. Bu isimlerden birinin ilk 11’de olduğu hiçbir lig müsabakasında Galatasaray yenilgi yüzü görmemesine rağmen, iki oyuncunun da göz ardı edilmesi sürpriz olarak nitelendirildi.

Avrupa’da sadece 6 dakika

Sezon başında Hamza Hamzaoğlu’nun ısrarları sonucunda Akhisar Belediyespor’dan kadroya katılan Bilal Kısa, Mustafa Denizli dönemindeki 10 lig maçında yalnızca Akhisar maçında ilk 11’de kendisine yer buldu ve takımının 3-2’lik galibiyetine yardım etti. Denizli sonrası lig maçlarında 6 maçta da yedekten oyuna dahil olan Bilal, toplamda 231 dakika sahada kaldı ve 1 asist yaptı.

Bilal’in son dönemdeki Avrupa karnesi de pek parlak değil. 32 yaşındaki milli futbolcu Denizli’nin görevde olduğu 3 Avrupa maçında sadece 6 dakika süre alabildi.

Emre’nin kredisi tek maçta bitti

Sarı kırmızılılarda Emre Çolak da Bilal Kısa ile aynı dertten muzdarip. Galatasaray altyapısından çıkan ve özellikle Fatih Terim dönemindeki şampiyonluklarda önemli katkılar veren Emre Çolak, lig ve Avrupa mücadelelerinde tamamen unutulmuş durumda. Mustafa Denizli’nin takımın başında çıktığı ilk lig maçında Kasımpaşa karşısında ilk 11’de forma şansı bulan oyuncu, 46 dakika sahada kaldı ve bir daha hiçbir lig ve Avrupa maçında süre alamadı.

Son dönemdeki defansif kadro seçimleri çok tartışılan Denizli’nin Bilal Kısa ve Emre Çolak’ı ikinci plana atması, iki oyuncunun da sezon sonu sarı kırmızılı formaya veda edeceği söylentilerini kuvvetlendirdi. Galatasaray’da unutulan iki oyuncudan Emre Çolak’ın sözleşmesi sezon sonunda biterken, Bilal Kısa’nın ise bir senelik daha kontratı bulunuyor.

Kaynak: Sporcope