Kopenhag maçı öncesi ve mücadele sonrasında Eray İşcan ile yakından ilgilenen teknik direktör Roberto Mancini’nin, genç eldivene sürekli olarak iyi bir kaleci olduğunu anlattığı öğrenildi.

İtalyan hoca; 22 yaşın, kalecilik için genç sayılabileceğini ama Buffon, Valdes ve Casillas gibi dünya yıldızlarının da bu yaşlarda görevi efsane isimlerden devraldığını vurguluyor. Muslera’nın forma giymeyeceği bu dönemin kendisi için büyük şans olduğunu belirten ve Eray’ı fizik olarak İtalya Milli Takımı’nın eski file bekçisi Toldo’ya çok benzettiğini söyleyen Mancini’nin, sürekli “Bu fırsatı iyi değerlendir” diye beyin yıkadığı belirtildi.

İtalyan hocanın ayrıca, başkan Ünal Aysal ile görüşüp Eray’ın maaşında düzenleme istediği de öğrenildi.

TAFFAREL: SANA İNANIYORUZ

Uruguaylı file bekçisi Muslera’nın ayak parmağının kırık olması sebebiyle, Eray ile en yakından ilgilenen isim ise kaleci antrenörü Claudio Taffarel... Brezilyalı antrenör de, genç kaleciye özel seanslar uyguluyor.

‘Tafo’nun, Florya’daki antrenmanlar sonrası Eray ile özel olarak görüşmeler gerçekleştirip, Kadıköy’de neler yapması gerektiğini tek tek anlattığı kaydedildi. Tecrübelerini, tavsiyelerini paylaşan ve derbide mümkün olduğunca soğukkanlı olmasını isteyen Taffarel, Eray’a “Sen iyi ve yetenekli bir kalecisin. Geleceğin çok daha iyi olacak.

Hepimiz sana çok güveniyor ve inanıyoruz” diyerek motive etmeye uğraşıyor.