Galatasaray'ın yıldızı Eren Derdiyok, yayıncı kuruluşa derbi öncesinde açıklamalarda bulundu.

En çok keyif veren takım hangi takım?

Açıkça söylemek gerekirse Beşiktaş'ın oynadığı futbol ortada. Çok güzel top oynuyorlar. Çok başarılı bir takım. Gökhan (İnler) orada oynadığı için demiyorum. Genel anlamda lige baktığımızda iyi futbol oynayan bir takım. Gerçek bu. Benim eski takımım Kasımpaşa. Toparladı son haftalarda. Başarılı oynuyorlar. Bu iki takımı söyleyeyim.

Cenk Tosun'u nasıl değerlendiriyorsun?

Cenk gelen fırsatları değerlendiriyor. Tam bir golcü. Tebrik etmek gerekiyor Cenk'i. İyi gidiyor. Umarım devamında da iyi gider sakatsız belasız. En önemlisi de bu zaten.

Riekerink ve Igor Tudor arasındaki fark ne?

Şu anki hoca çok hırslı, çok istekli. Pozitif enerji dolu bir adam. Çalışmayı seven bir hoca. Bunu idmanlarda çok hissediyoruz. Ben olumlu görüyorum.

Beşiktaş maçına seyirciniz önünde çıkıyorsunuz. Sence nasıl sonuçlanır maç?

Maça taraftarımız önünde çıkıyoruz ama buna gerek olmadan bizim motive olmamız lazım. Fikstür belli, bu maçı almamız şart. Aradaki bağlantıyı koparmamak için. Belli noktadan sonra taraftarın desteği çok önemli. O yüzden bizim için avantaj.

Kaybederseniz şampiyonluk şansınız zor olur mu?

Fikstüre baktığımız zaman kaybederse fark 10 puan. Şampiyonluk şansımız baktığımızda çok zor olur. İmkansız değil ama çok zor olur.