Kasımpaşa formasıyla geçen sezon çok başarılı bir performans gösteren Eren Derdiyok, bu çıkışını Galatasaray’da da devam ettirmek istediğini söyledi.

Kasımpaşa’nın Avusturya kampından ayrılmadan önce HABERTÜRK’ün sorularını yanıtlayan 28 yaşındaki yıldız forvet, iddialı açıklamalar yaptı:

- Birçok takım seni istedi, neden G.Saray’ı tercih ettin?

“Neden başka takımlar değil bilmem ama kişisel olarak G.Saray’a farklı bir sempati duyuyorum. Küçüklükten bu yana birlikte olduğum 5-6 arkadaşım fanatik G.Saraylı. Küçükken Avrupa’da Real, Barcelona değil, biz her zaman G.Saray’ı desteklerdik. Seyrederken heyecanlanırdık, bunlar beni her zaman çok etkilemişti. G.Saray’a karşı farklı bakış açım vardı.”

‘YOLLARIMIZ NİHAYET KESİŞTİ’

*Küçük yaşlarda G.Saray’ı izlerken, ‘Bir gün ben de bu takımda oynayacağım’ der miydin?

“Tabii ki bunun hayalini kuruyordum. Zaten 2008 yılında İsviçre’de Basel’de oynarken G.Saray ile bir görüşmemiz oldu. Başkan Adnan Polat’la görüşmüştük. Şimdi duygulanıyorum o zamanı hatırlayınca. O yaştayken benim için çok iyi bir fırsattı ama çok da riskliydi. Gelirsin başaramazsın, sonra gittikçe düşersin... Teklif gurur vericiydi ama hazır değildim. Ancak ileride oynamak için hep hayalini kuruyordum, hep aklımdaydı. İçimde ukde kalmıştı. Ben seçtiğim yolu, geleceğe daha sağlam bir şekilde gitmek için seçtim. Şimdi 18-19 yaşında gelsem belki çok faydam dokunmazdı. Her şeyde bir hayır vardır. Yollarımız bu kadar sene sonra kesişti. Bu yüzden çok mutluyum. Her şey hayal ettiğim gibi, hedefime ulaşarak geldim.”

"HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK"

*Takımı nasıl buluyorsun, oyuncu kalitesi olarak baktığında...

“G.Saray’ın çok iyi bir kadrosu var. Sneijder’ın kariyeri, kalitesi belli. Ha keza Podolski de öyle. Ona karşı Almanya’da oynamıştım. Yetenekli, güçlü. Bütün oyuncular çok kaliteli. Hoca geçen sezon sıkıntılı başladı, sonra kupa kazandırdı. Futbol anlayışı yüksek. Birkaç takviye yapıldı. Takım oturmaya başlıyor. Ben çok iyi olacağına inanıyorum. Her şey güzel olacak. Türkiye’de hiç kimseden, hiçbir takımdan korkacak gibi bir durum yok, tam tersi rakipler G.Saray’dan çekinecek.”

'İNANMASAM GİTMEZDİM'

*G.Saray’daki forvet boşluğunu doldurabileceğine inanıyor musun?

“İnanmasam bu adımı atmam. Dediğim gibi beklentiler var, benim de kendimden beklentilerim var. Sonuçta Kasımpaşa’da güzel güzel bir sezon geçirdim. Şimdi şahsi fikrim, daha çok baskı yapan bir takıma geçiyorum. Doğal olarak daha çok pozisyona girme ihtimalim olacak. Tabii bunun için daha çok çalışıp, mücadele etmem lazım. Bunların hepsini becerirsem başarılı olacağıma inanıyorum.”

BABASI O FORMAYI SAKLAMIŞ

Eren’in babası, 20 yaşındayken Adnan Polat’ın verdiği 9 numaralı formayı bir gün transferin gerçekleşeceği ümidiyle hep evinde saklamış. Eren, isteğimiz üzerine babasıyla görüşerek o formanın fotoğrafını bize ulaştırdı. İsviçre Milli Takımı’nda da forma giyen Eren, G.Saray’da 9 numaralı formayla ter dökecek.

EREN DERDİYOK'TAN SEÇMELER

*Bizim meslek 10-15 sene sürüyor. Aldığın paranın değerini vermen lazım. Ben her zaman bunun karşılığını vermeye çalışırım.

*Hedefim G.Saray’la Şampiyonlar Ligi’nde oynamak. Yürekten bunu istiyorum. Bu sene ligde başarılı olup seneye Avrupa’da olacağız.

*Kendimi ülkede çok rahat hissediyorum. Eşim