Futbol yaşantısı boyunca çok iyi yerlerde olduğunu, ülkenin en başarılı kadroları içinde yer aldığını belirten Penbe, teknik direktörlük yolunda ciddi hatalar yaptığını belirtti. Hacettepe ile ilk kez kulübede teknik bir pozisyonda yer alan Penbe, sonrasında Kartal, Erciyes ve Giresun'da da hocalık deneyimi yaşadı ancak çalıştırdığı takımların konumu itibariyle işler hiç de istediği gibi gitmedi. İlerleyen zamanda çok ciddi ve iddialı bir teklif olmadığı sürece tekrar hocalığı düşünmediğini belirten Penbe teknik direktörlerin kadro seçimleriyle ve oyun içindeki taktiksel değişimlerle oyuna sanıldığından çok daha fazla etki ettiklerini de sözlerine ekledi.

"Galatasaray'ın her maçını izlemek zorunda değilim"

Geçtiğimiz yıllarda Galatasaray'ın bir maçı esnasında dışarıda bowling oynarken görüntülenen ve eleştirilere maruz kalan Ergün Penbe, maçı izlememenin onun Galatasaraylı geçmişini silemeyeceğini, maçları da izlemek zorunda olmadığını belirtti. Sosyal medyanın gelişimi ile her hareketlerinin daha çok göz önünde olduğunu ve bunun da yanlış anlamalara sebebiyet verebileceğini söyledi.

"Çoğu kulüp Beşiktaş taraftarı gibi taraftar ister"

Ergün Penbe, Galatasaray'ın UEFA şampiyonluğunun arkasında 4 yıllık şampiyonluk sürecinin etkisinin büyük olduğunu, birbirini tanıyan, tamamlayan oyunculardan kurulu bir takım oldukları için kupaya kadar uzanabildiklerini söyledi. Milan'la iç sahada oynanan ve Galatasaray'ın 3-2 kazandığı maçın Ali Sami Yen'de oynanmasının kendileri adına büyük bir şans olduğunu ve deplasmanda o kazanılan penaltının verilme ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtti. Milan'ı geçip UEFA'ya kalmalarının özgüvenlerini artırdığını ve kupayı alabileceklerini o anda hissettiklerini söyleyen Penbe, Beşiktaş'ın da Brugge'ü elediği takdirde önünü daha rahat göreceğini ve kupaya uzanabileceğini söyledi. Beşiktaş taraftarının tüm takımlar tarafından gıptayla izlendiğini, bir çok kulübün böyle bir taraftar grubuna sahip olmak istediğini belirten Penbe, Brugge maçında da 70 bin kişinin takım için itici güç olacağını da sözlerine ekledi.